Na de aflevering van het programma BOOS van Tim Hofman van 20 januari kunnen we niet meer om de misstanden bij The Voice of Holland heen. Dit is maar goed ook; want dit soort maatschappelijke problemen zijn zeer ernstig en moeten aan het licht gebracht worden. Meerdere werknemers van het programma, waaronder Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend wangedrag en machtsmisbruik. De desbetreffende mannen kregen het heet onder hun voeten, en sloegen op de vlucht.

Jeroen Rietbergen vlucht naar Nashville

(Ex-)bandleider Jeroen Rietbergen is op de vlucht geslagen naar Nashville. In totaal meldde zich 19 mensen met verhalen en klachten over Jeroen Rietbergen. Hij zou ongepaste opmerkingen gemaakt hebben en dickpicks hebben gestuurd.

Jeroen werd gespot op Schiphol bij de security check inclusief zonnebril én capuchon. Natuurlijk moet je bij de security check je gezicht laten zien waardoor hij herkend werd. Volgens JuiceChannel vliegt hij naar Atlanta om vervolgens naar Nashville af te reizen. Hopelijk durft hij nooit meer terug te komen.

WhatsApp Image 2022-01-21 at 14.52.16 WhatsApp Image 2022-01-21 at 14.52.09

Ali B gespot in Dubai

Tegen The Voice of Holland coach Ali B werd er aangifte gedaan voor verkrachting. In de aflevering van BOOS zagen we een anoniem persoon haar verhaal doen. Ali’s reputatie bij The Voice was al niet goed: zo zou hij vaak agressief gedrag vertonen op de set, en zou hij een affaire hebben gehad met een kandidate. Een tweede kandidate was ook aan het woord. Ze durfde zich niet te verzetten tegen Ali toen ze samen in de studio waren, waarna hij haar heeft gezoend. Hierna hebben ze seks gehad en zei Ali dat hij zou zorgen dat ze ver zou komen in het programma. Ze durfde niks te zeggen omdat hij veel meer macht dan zij had.

Voor zover we weten bevindt Ali B zich in Dubai, dit post reality.fbi. Hier is hij gespot, en liep er “nogal zenuwachtig bij”.

 

WhatsApp Image 2022-01-21 at 14.52.16-2 WhatsApp Image 2022-01-21 at 14.52.15

Marco Borsato locatie onbekend

De naam Marco Borsato werd in het programma BOOS gelinkt aan het aanraken van minderjarige meisjes. Drie vrouwen willen een aanklacht tegen Borsato indienen. Eén van hen zou tijdens de welbekende BBQ’s die Borsato altijd organiseerde op de billen zijn aangeraakt. Waar Borsato zich nu schuilhoudt? Dat weten we niet. Zijn vrouw Leontine is gister nog in de Albert Heijn in Huizen gespot. Wel geeft Leontine”aangeslagen en ontstaan” te zijn van de aangifte tegen haar partner.

Lees ook: Relatie van Ali B en Breghje over volgens geruchten