Piemels, penissen, worstjes, japen, jongeheer, krijger, fluit, lul, mannelijk schoon, paal, pielemuis en ga zo maar door. We zijn dol op dit lichaamsdeel en dat kunnen we niet vaak genoeg roepen. Stiekem hebben we allemaal een behoorlijke fetish ontwikkeld voor dit prachtige godsgeschenk. Zo over de jaren heen hebben we eigenlijk al een behoorlijk goed beeld gekregen van alle soorten en maten die er zoal rondlopen op de wereld. Maar, we kunnen nog steeds veel bijleren over dit unieke verschijnsel. Het is een mysterie wat nooit ophoudt en we houden ervan, met in dit artikel; de verschillende vormen die een penis kan hebben. Begint je interesse al te komen? Die van ons in ieder geval wel.

fem-fem-banaan

Goed, je hebt dus zoals ”de wetenschap” zegt vier soorten piemels. Maar hoe zijn deze dan gebouwd en wat zijn de kenmerken? Afijn, naar een hoop speurwerk kunnen wij deze delen met al onze lezers. Fijn he?

De unieke jongeheer

De eerste categorie bestaat uit penissen die – en ja, het is een raar gezicht – aan de bovenkant breder en dikker zijn dan aan de onderkant. We weten niet of je ooit zoiets hebt meegemaakt in je leven, maar deze penis-vorm komt ongeveer bij 20% van mannen voor. Voel jezelf dus geprezen als je dit van dichtbij hebt mogen aanschouwen.

De brede schacht

De piemels uit deze categorie lopen in tegenstelling tot de vorm hierboven juist uit in een smallere bovenkant. Onder breed, boven wat smaller dus. Mannen met dit soort penissen zijn in behoorlijk vrij geschapen. Een dikke piemel is voor veel mannen een geluk, vrouwen moeten er daarentegen maar net van houden.. Want ja, dit voel je behoorlijk goed.

De banaan

Laten we maar met de deur in huis vallen, want uberhaupt dit stuk fruit roept al een hoop seksuele gevoelens op. De banaan-penis dankt zijn naam aan zijn vorm, namelijk op kont-rechtopstaande positie. Of naja, zo rechtopstaand is het dus kennelijk niet. Tijdens de erectie staat de penis in licht gebogen houding omhoog. Meestal komt dit door een stukje bindweefsel dat ervoor zorgt dat de penis aan de bekken vast zit. Dit zorgt dus voor die lichte buiging naar boven, die bij de meeste mannen zo’n vijf tot tien graden ”scherp” is.

De gebogen jaap

Met deze piemels is eigenlijk iets bijzonders aan de hand. Zo noemden we hierboven dat veel penissen een lichte curve hebben en dat dat niet heel gek is. Maar een kromming van dertig tot zestig graden is dat in principe wel. Dit kan namelijk wijzen op de ziekte van Peyronie, waarbij de penis krom trekt als deze stijf wordt door ontstoken weefsel. Mocht dit het geval zijn, is het voor mannen verstandig om even een bezoekje aan de huisarts te brengen.

Zo, we hebben de soorten vormen penissen nu met je behandeld! Maar we zouden onszelf niet zijn als we niet alles met jullie zouden delen, want je hebt nog veel meer wat over de penis gezegd kan worden. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog het specifieke uiterlijk met details die naar boven komen tijdens een erectie.

De bescheiden piemel

Mannen praten vaak met enorm veel trots en een beetje ego over hun piemel, maar er zijn natuurlijk ook wat kleinere exemplaren te vinden op deze aardbol. Formaat worstje is misschien niet altijd even bevredigend tijdens de seks, maar hé, niet iedereen is perfect en uiteindelijk: size doens’t really matter, right?

De besneden piemel

In Nederland lopen er niet zo veel besneden penissen rond, hoewel het in veel andere culturen wel heel erg normaal is. Deze worden vaak besneden vanwege hygiene of het geloof. Bij dit soort penissen zie je gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt, want je ziet letterlijk alles. Ze zeggen dat mannen met besneden penissen alles beter voelen en intiemer, omdat de voorhuid natuurlijk weg is. Win-situatie zo te horen!

De bloeier

De bloeier wordt in het Engels ook wel een shower genoemd. Oftewel: what you see is what you get. Deze is in slappe toestand eigenlijk net zo groot als in erectie. Dit kan dus vrij groot zijn, normaal of klein. De vorm blijft in ieder geval hetzelfde tijdens opwinding. Wel wordt een bloeier vaak niet helemaal hard en dat kan betekenen dat hij er wel eens uit kan vallen tijdens de seks. Oepsie…

De groeier

Last but not least, hebben we het pareltje waar elke man graag van droomt. Het is een beetje de verborgen verassing tijdens een seks, waar je vrouwen heel blij mee maakt. Wat gebeurd er? Nou eigenlijk precies wat de naam al zegt: hij groeit. De groeier stelt in slappe toestand niet bijzonder veel voor, maar zodra hij een erectie krijgt of opgewonden wordt, snap je ineens wel waar deze naam vandaan komt. Zo worden deze japen ook wel bloedpiemels genoemd. Het klinkt een beetje luguber, maar het is eigenlijk alleen maar dat er tijdens een erectie zoveel bloed door de penis stroomt dat hij daardoor veel groter en harder wordt.

Goh, wat kunnen we toch uren blijven doorgaan over piemels en de verschillende vormen en maten waarin we ze tegenkomen. Het blijven fascinerende dingen..

Lees ook: zo moet je reageren als je plotseling een dickpic toegestuurd krijgt