Veel fotografen ruilen tegenwoordig hun camera in voor een mooie smartphone om hun kiekjes mee te schieten. En dat is best logisch. Met de nieuwste smartphones, zoals de iPhone 11 Pro, kun je natuurlijk adembenemende foto’s maken. Je moet alleen wel even de kneepjes van het vak leren. Met deze tips gaat dat helemaal lukken.

1. Verander het perspectief van je foto’s

Wanneer je een mooi uitzicht ziet ben je geneigd om vooruit te kijken en de foto te maken. Probeer eens wat anders en maak de foto bijvoorbeeld van boven of van onder. Zo vind jij een ander perspectief van je potentiële plaatje en krijg jij een unieke foto. Ook bij foto’s van jezelf is deze tip goed van toepassing. Probeer eens een foto te maken van een detail in plaats van je normale outfit selfie.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door shot on iphone (@iphone) op

2. Heb geduld

Het perfecte plaatje vereist moeite én tijd. Om de perfecte foto te maken kan je beter te veel foto’s te maken dan te weinig. Schiet een hoop plaatjes en kies op een rustig moment de beste foto’s uit. Wees ook niet bang om je telefoon klaar te houden en te wachten tot de perfecte voorbijganger langs kan lopen. Kleine details kunnen je foto’s maken of breken.

3. Denk aan je licht

Bewerk jij je foto’s? Dan weet jij als geen ander dat het licht echt wel een big deal is. Het beste licht? Daglicht of course. Bewolkt of extreem zonnig weer zouden je foto’s negatief kunnen beïnvloeden, let daar dus op. Wil je toch in de avond een selfie maken? Gebruik dan de flits van je voorcamera, deze doet een stuk meer voor je foto.

Wil je een foto bij schemering of in het donker maken van je uitzicht én heb je de nieuwste iPhone? Dan ben je een lucky girl. Niks geen wazige, onscherpe of teleurstellende foto. De iPhone 11 Pro beschikt namelijk over een nachtmodus, waarmee je fantastische nachtfoto’s maakt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ibrahim Uyar (@ieuyar) op

4. Laat los

De wereld kent eindeloos veel verassingen, laat je meeslepen. Wanneer we een plan maken voor het nemen van foto’s, verandert deze 9 van de 10 keer toch weer. Misschien zie je iets wat beter werkt of is wat je voor ogen had uit eindelijk toch niet haalbaar. Laat je ideeën daarom eens los en ga op pad met een frisse blik, zodat je elke kans kan pakken die je wilt!