Terwijl veel vrouwen bekend zijn met het clitoraal orgasme, zijn er dus nog veel meer manieren om tot je hoogtepunt te komen. Het beste deel? Je hebt hier niet eens een partner bij nodig. Je kunt gewoon climaxen tijdens het sporten. Wij vertellen je alles over het ‘coregasme’.

Bron: Bridget Jones de film
Bron: Bridget Jones de film

Wat is het coregasme?

De term coregasme komt uit de Amerikaanse wetenschap en wij zullen je haarfijn uitleggen wat dit precies inhoudt. Aan de Indiana University werd onderzoek gedaan naar het coregasme. Als ze over deze term praten, dan hebben ze het over het volgende: Exercise Induced Orgasms of Exercise-Indued Sexual Pleasure. Een hele mond vol dus. Dit onderzoek kwam tot de conclusie dat het coregasme écht bestaat.

Je kunt dus klaarkomen door je core. De meeste kans hierop heb je tijdens het trainen van je buikspieren, het spinnen of tijdens het gewichtheffen. Het komt ook vaker voor wanneer je benen in een hoek van 90 graden zitten.

Hoe krijg je een coregasme?

Veel onderzoekers waren gefascineerd door deze ontdekking en probeerden te duiden waar het vandaag kwam, zo ook seksuoloog Victoria Zdrok. Ze had het volgende te zeggen: “Het kan komen doordat sommige vrouwen voor een orgasme veel spanning in hun benen voelen en de stofjes endorfine en dopamine aanmaken. Precies hetzelfde gebeurt bij het sporten, wat dus over kan gaan in een orgasme.”

Seksuoloog Joy Davidson had een andere theorie: het coregasme zou vooral voorkomen bij vrouwen die gezond zijn en hele sterke bekkenbodemspieren hebben.

Geen intiem contact

Wat vooral bijzonder is, is dat onderzoekers erachter kwamen dat een hoogtepunt dus niet seksueel hoeft te zijn! Bij het onderzoek deden verschillende vrouwen mee en zij hadden geen enkele vorm van seksuele gedachtes en voelden zich niet aangetrokken tot een persoon die ze op dat moment in hun directe omgeving hadden. Onderzoeker Debby Herbenick gaf aan dat er nog veel onderzocht moet worden, vooral over de uiteindelijke trigger die zorgt voor het daadwerkelijk hoogtepunt. Interesting!

Lees ook: Ga voor de A-spot voor een intenser hoogtepunt