Je kent het wel. Het gevoel van stress lijkt onmogelijk te verminderen. Je druk maken over stress, levert al stress op. Om deze reden zijn er veel mensen die in een negatieve-stress spiraal zitten. Om te zorgen dat je dit vermindert, zijn dit tips die je helpen om dit onder controle te houden.

Upper class woman

Neem een bad

Het nemen van een bad is een ideale manier om te relaxen. Koop een perfecte bruisbal die je aan je bad kan toevoegen voor een extra ontspannend gevoel. Pak er een wijntje en een goed boek bij om dit gevoel te versterken. Weet je niet waar je de wijn moet laten? Deze wijnhouder is jouw ideale gadget. 

Maak een wandeling

Wil je je hoofd even leeg maken? Een wandeling is hier de perfecte oplossing voor! Je lichamelijke spanningen verdwijnen. Je bloedsomloop verbetert en je spieren en gewrichten worden sterker en soepeler. Ook zijn er een aantal mentale voordelen. Je gedachtes worden helderder, doordat je je focust op de details van het landschap. Verder helpt de natuur je dagelijkse problemen te relativeren. Maak in ieder geval twee keer per week een kwartiertje vrij om te gaan wandelen en je stress te verminderen. Na de wandeling voel je je frisser dan ooit!

Koop een planner

De beste manier om stress te vermijden, is het gebruik maken van een planner. Fiets naar de Bruna. Schaf een agenda planner aan en schrijf per dag op wat je allemaal moet doen. Op deze manier zorg je ervoor dat je een overzicht hebt in je hoofd en dit zorgt ervoor dat je geen stress meer ervaart. Ideaal die planner dus!

Mediteer

Bij het woord meditatie denk je al snel aan dat het saai, zweverig of nutteloos is. Maar niets is minder waar. Mediteren zorgt er namelijk voor dat jij je weet te ontspannen en rust geeft aan je lichaam. Door te mediteren hoeft even niet meer te denken aan alles wat je nog moet doen voor morgen en focus je je op het hier en het nu. Je leert dingen te accepteren hoe ze zijn en hierdoor neemt je spanning en stress weg. Ooit gedacht dat mediteren zoveel positieve dingen kon brengen?

Verwen jezelf

Een gezichtsmasker helpt je huid niet alleen verbeteren, maar zorgt er ook voor dat jij je ontspant. Plan een avondje met je vriendinnen en verwen jezelf met een gezichtsmasker, een pizza en een goede film. Dit is alles wat je nodig hebt om je stress tijdelijk los te laten.

Last van een middagdipje? Zo krijg jij je focus weer terug.