Noem een plek in Amsterdam waar je niet alleen het allerbeste mensen kan kijken (van locals tot toeristen) en je komt al snel uit bij het Leidseplein. En noem dan ook nog eens een restaurant wat al jaren iconisch is in onze hoofdstad en je komt uit bij Café Americain. Juist, ook op het Leidseplein. Na een bliksemsnelle transformatie zijn ze weer heropend en is het dé plek in Amsterdam om tot de late uurtjes op het terras te zitten.

De bar van Café Americain blijft het middelpunt. De plek om te genieten van een kop koffie in de ochtend, een glas wijn later in de middag gevolgd door een diner van het all day menu vol met klassiekers. Denk hierbij aan geliefde gerechten zoals bouillabaisse, Hollandse garnalencocktail en de signature steak tartaar.

Interieur

Alhoewel Café Americain een kleine transformatie is ondergaan is het originele Art Deco decor behouden. Minimalisme en luxe samen door middel van rijke materialen, ronde vormen en strakke lijnen. Met een wand vol me meer dan 90 lijsten zie je de historie van Amsterdam en als je goed kijkt herken je ook de Tiffany-lampen en Art Deco glas-in-loodramen waardoor historie heden wordt.

Cafe Americain 1 FEM FEM Cafe Americain 4 FEM FEM Cafe Americain 2 FEM FEM Cafe Americain 3 FEM FEM

Lees ook meer over de nieuwste terrassen van Amsterdam.