Yes, I really just said that. Als ik kijk naar de verschillende vriendinnen die ik heb is merendeel vrijgezel. Nou zitten er een hoop voordelen aan vast om als vrijgezel(lig) door het leven te gaan, maar is het onderhand niet tijd om te stoppen met mannen altijd de schuld te geven dat het telkens mislukt in de liefde? Er is namelijk iets wat wij vrouwen gewoon zelf fout doen.

Single eigen schuld FEM FEM

Overigens wel even handig om te te laten weten dat ik het over de vrijgezellen dames in Amsterdam heb. Hoe het er in andere steden aan toe gaat weet ik niet. Maar goed, met dank aan de dames van Our Ground is het overduidelijk wat voor fout we telkens maken: we daten allemaal de zogeheten Amsterdamse Klootzakjes.

Amsterdamse Klootzakjes

Wat ze nou precies zijn? Simple, dit zijn de mannen in onze hoofdstad tussen de 25 à 35 jaar die zeer aantrekkelijk zijn, een gezellige babbel hebben, grappig zijn en eigenlijk alles wat je qua eigenschappen wel hoopt te vinden in een man. So far, so good zou je denken. Maar wat ze ook zijn is níet zoekende naar een relatie. Gezelligheid en seks? Ja. Iets serieus? Nein.

Het is tricky hier in Amsterdam. Er zijn knappe vrouwen in overvloed. Wij vrouwen zijn in de meerderheid zelfs waardoor mannen een soort luxepositie hebben dat maakt het voor ons alles behalve makkelijk. Kortom, je bent dus een tijdje (wellicht een aantal maanden) aan het daten met een manspersoon, jullie hebben het leuk samen maar dan komt de omslagpunt waardoor je erachter komt dat hij helemaal geen Prince Charming is maar ook gewoon een onderdeel van de Amsterdamse Klootzakjes.

Zoals net al benoemd daten jullie al geruime tijd met elkaar dus logisch dat jij op een gegeven moment voorzichtig bij hem gaat polsen waar het allemaal heengaat en dan krijg je het: meneer weet het allemaal niet zo goed, zoekt niks serieus, de hele ‘het ligt niet aan jou maar aan mij’ schijt verhaal. Enter: heartache.

Enfin, wil je weten hoe je hartzeer kan vermijden? Dit is hoe je merkt of je aan het daten bent met een klootzakje:

  • Je hoort opeens niks meer van hem. Ghosting inderdaad. Een populaire dating trend voor deze mannen.
  • Hij doet geen moeite om met je af te spreken, het komt altijd maar van jouw kant.
  • Meestal hoor je pas iets van hem in het weekend. Na middernacht. Booty call alert.
  • Meerdere van je vriendinnen zijn de beste man tegengekomen op Tinder of Happn.

Dus dames, laten we met z’n alle opzoek gaan naar de Amsterdamse Sweethearts want ja, ze bestaan echt.