Een hapje, een drankje en het zonnetje op je gezicht: wat wil je nou nog meer op een mooie dag? Gelukkig zijn er in onze prachtige hoofdstad genoeg fijne plekjes waar dit mogelijk is. Dit zijn de 10 leukste Amsterdamse terrassen om onder het genot van een biertje, wijntje of iets fris van het zonnetje te genieten!

1. Dignita Hoftuin Amsterdam

De Dignita Hoftuin is een heerlijk plekje om een drankje te doen, een taartje te eten of lekker te lunchen. Deze rustige tuin ligt aan de Nieuwe Herengracht om de hoek bij de Hermitage en is nog maar door weinig toeristen ontdekt. Lekker rustig dus!

2. Lion Noir

Wie in het zonnetje wil genieten van een heerlijk wijntje, een cocktail of fancy hapjes zal Lion Noir eens een bezoekje moeten brengen. Dit Franse restaurant op de Reguliersdwarsstraat heeft één van de mooiste binnentuinen van Amsterdam!

3. Amsterdam Roest

Wie gek is op gezelligheid zal zich urenlang kunnen vermaken op het terras van Amsterdam Roest. Amsterdam Roest is een creatieve vrijplaats op de Jacob Bontiusplaats waar je kan relaxen, dansen en natuurlijk lekker eten en drinken. De picknickbanken zitten op een mooie zomerdag dan ook altijd gezellig vol!

4. De Tulp

Eén van de gezelligste terrassen van Amsterdam is te vinden op het Marie Heinekenplein. Café De Tulp is inmiddels een bekende hotspot geworden voor jongeren die samen een drankje willen doen. Je kan hier dan ook heerlijk lunchen, borrelen en dineren!

5. Bar Alt

Hoewel het terras van Bar Alt op het Stadionplein groot genoeg is om lekker veel mensen te ontvangen, kan je het beste van tevoren reserveren om zeker te zijn van je plekje. Dat dit een populair terras is, is niet zo gek. Je kan in dit restaurant namelijk genieten van de lekkerste (inter)nationale bieren en wijnen.

6. ’t Blauwe Theehuis

Wie kent deze hotspot in het Vondelpark nou niet? Op het terras rondom ’t Blauwe Theehuis is altijd wel een plekje in de zon te vinden om te genieten van een heerlijk speciaalbiertje. Daarnaast hebben ze ook een uitgebreid snackmenu en serveren ze de lekkerste verse pizza’s!

7. Noorderlicht café

Op het terras van het Noorderlicht café kan je niet alleen lekker eten en drinken, maar ook kijken en luisteren naar verschillende optredens. Deze culturele hang-out  bevindt zich dan ook op één van de mooiste en zonnigste plekjes aan het Amsterdamse IJ!

8. Café Lennep

Het relaxte Café Lennep op de Jacob van Lennepkade is een heerlijke plek om met je vrienden een drankje te doen. Dit fijne buurtcafé heeft een prachtig terras aan het water en een binnentuin voor als alle plekjes op het terras helaas al bezet zijn. Je kan hier genieten van lekkere drankjes, een warme lunch, een uitgebreid diner of fingerfood. Genoeg keuze dus!

9. Louie Louie

Bij het restaurant Louie Louie op de Linneausstraat kan je terecht voor lekkere cocktails, streetfood, en goede muziek. Het terras is dan ook een fijne plek om lekker met je vrienden te borrelen!

10. Lokaal van de Stad

Lokaal van de Stad is een gezellig restaurant op de hoek van de Heemstedestraat en de Westlandgracht. Drink een lekker biertje of wijntje op het schattige terras aan het water of geniet binnen van een heerlijk diner. Laat het zonnetje maar komen!

Benieuwd hoeveel geld we gemiddeld uitgeven aan hapjes en drankjes op het terras? Lees het hier!