Dat we allemaal genieten van het pakken van een terrasje, is natuurlijk geen nieuws. Nu deze eindelijk weer open zijn gegaan, zitten ze dan ook al gauw weer vol op mooie dagen. We nemen onze favoriete drankjes, genieten van een hapje erbij of gaan zelfs all the way en eten er een volledige maaltijd. Dit blijft natuurlijk niet bij één keer per week met dit mooie weer, maar misschien twee of zelfs drie keer. Wat je daaraan uitgeeft kan dus behoorlijk oplopen…

Terrassen open FEM FEM

Zoveel geven we uit op het terras

Natuurlijk is elke keer anders, de ene keer ga je voor twee drankjes en heb je het wel gezien en de andere keer is het zo gezellig dat er, laten we zeggen, héél wat meer doorheen gaat. Toch is er een gemiddelde dat we met z’n allen uitgeven op het terras. Hoeveel dat is? Tromgeroffelgemiddeld €38! Dat is toch heel wat, vinden wij. Zeker wanneer je meerdere terrasjes per week pakt. Had jij dit bedrag verwacht? Die drankjes en hapjes tellen dan ook snel bij elkaar op en loopt soms hoger op dan je had gedacht.

Onze favoriete gerechten om te eten op het terras

Wist je dat we vaker dineren op het terras dan lunchen? Best verrassend, toch? Misschien omdat we in de avond vrij zijn en het dan makkelijker neerstrijken is op het terras dan voor een lunch op werkdagen. Klinkt ook eigenlijk heel gezellig, met de zonsondergang genieten van heerlijke gerechten. Wij snappen het wel. Maar waar houden wij dan als Nederlanders het meeste van? Dat is luid en duidelijk; voornamelijk gerechten uit de Frans en Italiaanse keuken. Dit fijne eten voelt als thuiskomen en we bestellen dan ook graag iets dat we kennen. Van pasta tot pizza met crème brûlée na, we love it.

Had jij gedacht dat we zoveel zouden besteden aan één avondje terrassen?