Zoals altijd hebben we weer een Netflix tip om je week mee af te sluiten. Ditmaal het vervolg van de documentaire ‘An Inconvenient Truth’ over de opwarming van de Aarde gemaakt door de voormalig vicepresident van de Verenigde Staten, Al Gore. In het vervolg ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’ kijken ze na de veranderingen in de wereld een decennium na de eerste documentaire.

an inconvenient sequel truth to power FEM FEM

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Elf jaar na de documentaire ‘An Inconvenient Truth’, is eindelijk het vervolg te zien op Netflix: ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’. Zo draaide het in de vorige documentaire over de klimaatvoorspellingen van Al Gore en nu bij het vervolg van de documentaire kijken zo op zijn voorspellingen elf jaar na dato zijn uitgekomen.

Al Gore is een voormalige vicepresident van de Verenigde Staten en besloot, nadat hij verloor van George W. Bush, een andere manier te vinden om zo veel mogelijk voor de wereld te betekenen. Hij gaf lezingen over de gevolgen van het broeikaseffect en de opwarming van de aarde, maakte de documentaire ‘An Inconvenient Truth’ waarbij hij kijkers mee nam op zijn avontuur om het klimaatbeleid te proberen te beïnvloeden. De vraag met het vervolg is natuurlijk: is het gelukt?

Nog een tip op Netflix mocht je je meer willen verdiepen in de opwarming van de aarde de serie Our Planet met nog niet eerder vertoonde beelden van dieren in het wild en waarom het zo belangrijk is om alle mogelijke stappen te maken om de natuur te behouden zoals het is.