Vroeger was het een taboe, maar tegenwoordig wordt het steeds normaler om over te praten en is het populair onder de jongere generatie. Ook blijkt uit cijfers van het Plus One dat 37% van alle hetero vrouwen wel eens heeft geëxperimenteerd met dit fenomeen. We hebben het natuurlijk over anale seks. Ben jij ook benieuwd naar seks via het vrouwelijke achterwerk? Of moet jij er helemaal niks van weten?

anale seks FEM FEM

Heb jij er geen ervaring mee maar wil je het wel uitproberen, dan zijn er wel een aantal ongemakken waar je rekening mee moet houden.

Pijn

De vulva van de vrouw is een natuurlijk wonder. Wanneer er een mens wordt geproduceerd, maakt de vagina als het ware haar eigen glijmiddel aan tijdens de seks. Met anale seks wordt het niet vochtig bij opwinding, dus zal het op een of andere manier moeten uitrekken. Daarom wordt er vaak glijmiddel, speeksel of vaseline gebruikt tijdens seks via het de derrière. Doordat het soms niet helemaal past, kan het weefsel scheuren wat uiteraard pijnlijk kan zijn. Waar je vulva en je aars wel in overeenstemming zijn is dat ze beide een spier hebben die zich moet ontspannen om een aangenaam pleziertje te beleven. Juist als deze spier in je reet zich ontspant, dan worden de risico’s op scheuren verminderd. Neem daarom vooral de tijd en stop wanneer het teveel pijn doet. Ga vooral niet over je grenzen!

Bacteriën

Net als je flamoes heeft je anus bacteriën, die zich makkelijk kunnen verspreiden. Doordat je de kans op weefselbeschadiging oploopt kan een bacterie makkelijker in contact komen met je bloed en daardoor makkelijker je lichaam betreden. Seks via je achterwerk maakt je gevoeliger voor SOA’s. De SOA’s die kunnen worden overgebracht tijdens deze vorm van seks zijn: Herpes, Chlamydia, Gonorroe, Hepatitis B, HIV, Genitale wratten en Syfilis.

Andere gevaren

SOA’s zijn niet de enige risico’s die je kunt oplopen tijdens het hebben van anale seks. Er kunnen namelijk ook lichamelijke klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan aambeien, ook wel hemorroïden genoemd. Deze vervelende dingen zijn kleine opgezwollen kussentjes die ontstaan door zwelling van het slijmvlies van je aars. Ben jij echt heel ruig tijdens de anale seks? Wees voorzichtig. Het kan namelijk dat een stukje van de darm scheurt, waardoor je een enorme hoeveelheid bloed verliest. Don’t worry, dit komt zelden voor maar wel belangrijk om te melden.