Wát een Netflix sensatie: The Queens Gambit. Op de Golden Globes ging de populaire serie met maar liefst twee awards naar huis én dat is natuurlijk mede te danken aan de geniale hoofdrolspeelster: Anya Taylor-Joy, die de de Golden Globe voor beste actrice won.


Beth Harmon

The Queen’s Gambit op Netflix is terecht een groot en veelbesproken succes. Het Amerikaanse coming of age-verhaal over schaakwonderkind Beth Harmon is goed geschreven, prachtig vormgegeven en gefotografeerd en geweldig geacteerd. De actrice zelf vond het dan ook vreselijk toen de opnames erop zaten en ze niet meer in de huid kon kruipen van het hoofdpersonage Beth. ,,Ik was verdrietig toen ik moest stoppen met haar te spelen”, zegt de 24-jarige actrice tegen The Guardian.

De mini-serie gaat voornamelijk over het volwassen worden van schaakheldin Beth Harmon. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en zestig in Amerika. We volgen haar levenspad, van jong weeskind die ontdekt dat ze een enorm talent heeft voor schaken, via haar opname in een gebroken pleeggezin en haar worsteling met verslaving, naar de uiteindelijke confrontatie met de wereldkampioen schaken en de oplossing van het conflict binnen haar eigen familieverhaal.

Anya Taylor-Joy

Nu is Anya Taylor-Joy, naast haar personage Beth, natuurlijk ook een eigen persoon. Benieuwd hoe de actrice er vandaag de dag uitziet? Bekijk de foto’s van haar Instagrampagina hieronder.

Lees ook: dit is hoe actrice Lindsay Lohan (34) er vandaag de dag uit ziet