Als je dacht dat het einde van de zomer het einde van de cocktails betekent, heb je het goed mis. We hoeven heus niet over op de warme chocolademelk en dampende thee, want ook in de winter kun je cocktails drinken. De Aperol Espresso cocktail is er eentje waar je mega blij van wordt.

Het recept voor een Aperol Espresso cocktail

FoodTok heeft ons afgelopen zomer meerdere keren geholpen met het maken van de meest lekkere cocktails. Dat houdt gelukkig niet op, want ook in de winter kun je prima genieten van een lekkere cocktail. Natuurlijk passen de smaken zich wel een beetje aan. Zeg maar gedag tegen de frisse smaken, want het is nú tijd voor de herfstige zoete smaken. De Aperol Espresso cocktail is overigens een perfecte combinatie van meerdere dingen die we ontzettend lekker vinden. Het moet dus goed komen met dit drankje.

Aperol Espresso cocktail
Bron: TikTok @join_jules

Ingrediënten

  • IJsblokjes naar keuze
  • 200 ml spa rood
  • 1 espresso
  • 1 shot Aperol
  • Orange bitter naar smaak
  • Optioneel: sinaasappelschil en munt voor garnering

Bereiding

De bereiding van deze cocktail is gelukkig niet zo moeilijk. In een mum van tijd heb je deze overheerlijke cocktail op tafel staan. En dat wil je op die cosy winterse avondjes. Wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen om de Aperol Espresso cocktail te maken.

  1. Vul je glas met ijsblokjes. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft voor de rest van die ingrediënten.
  2. Voeg de spa rood toe aan het glas. Doe er vervolgens de espresso, Aperol en orange bitter bij. Even roeren en klaar is je cocktail!
  3. Wil je dat het er ook nog fotogeniek uitziet voor je Instagramkiekjes? Zorg dan dat je een sinaasappel in huis haalt. Met een dunschiller of een kaasschaaf schaaf je vervolgens een stukje schil van de sinaasappel af. Deze hang je over het randje. Ook kun je hier een takje munt naast leggen. Cheers!

Bekijk hieronder hoe de cocktail gemaakt wordt:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FEM FEM (@fem_fem.nl)

Lees ook: 8x de lekkerste winterse cocktails die je vanavond wilt maken