Inmiddels is het bekend dat Body Positivity en selflove helemaal booming zijn op sociale media. Waar dit eerst alleen met foto’s werd gedaan, zijn er inmiddels ook steeds meer filmpjes te zien. Op deze filmpjes zijn de ‘echte’ lichamen van mensen nog beter te zien, wat bijdraagt aan een eerlijker beeld over een normaal lichaam. En waar kan dit nou beter dan op TikTok? Dit is waarom je voor je dagelijkse dosis Body Positivity en selflove op Tiktok moet zijn!

@mikzazon Instagram
@mikzazon Instagram

Community

Nog aan het twijfelen om TikTok te downloaden in het nieuwe jaar? Dan is dit je kans om daar verandering in te brengen. TikTok is namelijk hét platform voor body positivity en selflove. Binnen de app zijn er verschillende communities die elkaar supporten en zichzelf laten zien zoals ze zijn. Ook advertenties over afvalsupplementen (bah, detoxthee!) zul je hier niet tegenkomen, daar zit namelijk niemand op te wachten. Een van de oprichters van Tiktok, Anna O’Brien (@glitterandlazers), zegt ook: ” Diet culture isn’t welcome on TikTok, because diverse voices are.”

The greatest chain of all time

Oorspronkelijk is Body Positivity opgericht voor vrouwen en mannen die een voller lichaam hebben, maar is inmiddels uitgegroeid tot een veel grotere beweging. Op de app wordt elk soort lichaam gerepresenteerd als je zoekt op #bodypositivity, #selflove of #bopo. Een van de populairste tiktoks is dan ook wel “the greatest chain of all time” waarin vrouwen hun buik laten zien zonder deze te verbloemen.

@caro.gurdianOwn it 🦋 #duet with @lizzykhang #fyp #foryoupage♬ Side to Captain Hook – sound remixes

Sounds

Inmiddels zijn er ook verschillende ‘sounds’ ontstaan die speciaal gemaakt zijn voor het laten zien van echte lichamen. Veel verschillende TikTok’ers doen hier aan mee en maken hun eigen varianten. Een van de populairste sounds is misschien wel ‘Bodies that look like this, also look like this‘, waarin een geposeerde en relaxte variant van het lichaam wordt laten zien. Zo wordt laten zien dat je niet alles moet geloven wat je op sociale media te zien krijgt. Het is eigenlijk een bewerkte momentopname. Ook zangeres en selflove-Queen Lizzo bleef niet achter.

@lizzoLookin good from every angle 🤷🏾‍♀️♬ bodies that look like this also look like this – skinner 🌙

Mik Zazon

Als het Tiktok-algoritme je na alle duizenden dansjes nóg niet bij deze hashtags heeft gebracht, is er waarschijnlijk iets misgegaan. De #normalizenormalbodies is een community waar je je sowieso in wilt bevinden!  De oprichtster, Mik Zazon, bedacht de hashtag voor iedereen die zich niet voelde passen bij de juist heel atletische of plussize vrouwen die eerst vooral te zien waren bij de #bodypositive. Zoals Mik ook zegt ‘’All bodies are ‘normal’ bodies’’

Sindsdien staat Tiktok vol met filmpjes van vrouwen die elkaar eraan herinneren dat je mag zijn wie je bent en je niet in een bepaald hokje te passen om je zelfverzekerd te voelen!

@mikkzazonHealthy looks different on everyone ♥️ #fyp #DoItBold #normalizenormalbodies #selflove #beauty♬ WAP BOTZ REMIX – Elektro Botz

Lees ook: Body Positivity, zo voel jij je zelfverzekerd in bikini