Het warme weer komt eraan en wij kunnen niet wachten op de zomer! Inmiddels worden we overspoeld door workouts die ons gaan helpen naar dat ideale lichaam voor in bikini. Maar waarom zou je iets aan je lichaam moeten veranderen? Je bent mooi zoals je bent! Zoals de Body Positivity-beweging ook zegt: Every body is a bikini body! Toch kan het voor sommigen best nog wel een stap zijn om zich met een goed gevoel in bikini op het strand te verschijnen. Dit zijn dé tips om je zelfverzekerd te voelen in bikini!

@dee Instagram
@dee Instagram

Every body is a bikini body…

De quote zegt het al, ieder lichaam is een bikini lichaam. Elk mens heeft net zoveel recht om op het strand te zijn als jij. Dit heeft niks te maken met hoe je eruit ziet of hoeveel je weegt. Jouw kleine vetrol of cellulitis gaat de stranddag van een ander niet ineens verpesten. Je gaat naar het strand voor jezelf, niet voor anderen!

1. Draag een bikini waar je je goed in voelt

Ga niet eindeloos die perfecte bikinibody najagen, maar ga wel op jacht naar de perfecte bikini. Als je iets draagt waar je je goed in voelt, wordt je meteen een stuk zelfverzekerder. Het maakt niet uit welke kleur of vorm het heeft, als jij het maar mooi vindt! Als jij je goed voelt, merken anderen dit ook en krijgen ze dezelfde positive vibes!

2. Bedenk dat iedereen vooral met zichzelf bezig is

Als jij lekker op je handdoekje ligt bij te bruinen, kijk je dan elke keer wie er langs komt lopen en hoe het lichaam van diegene eruitziet? Raak jij afgeleid tijdens een spelletje overgooien door alle verschillende lichamen die op het strand rondlopen? Waarschijnlijk niet. Veel mensen zijn veel te druk met zichzelf en hun tanline bezig om überhaupt op jou of je lichaam te letten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Iskra ✨ (@iskra)

3. Ga sporten, maar niet om af te vallen

Bewegen is goed voor ieder mens, dat weten we allemaal. Niet alleen is het goed om gezond te blijven, je wordt er ook nog eens heel vrolijk van! Als je sport komen er namelijk geluksstofjes vrij in je hersenen! Ook laat dit zien wat je lichaam allemaal wel niet kan doen, dit zorgt voor een gevoel van zelfverzekerdheid. Sport niet om af te vallen, maar om je goed te voelen!

4. Ga met mensen bij wie jij je goed voelt

Als je van plan bent om naar het strand te gaan, ga dan met vrienden of vriendinnen bij wie jij je helemaal op je gemak voelt. Op deze manier kun je je struggles uiten en heb je je vaste supporters bij je. Focus je op je vrienden en het maken van leuke herinneringen. Have fun!

5. Denk aan alle leuke momenten die je gaat missen

Oké, in bikini naar het strand is een moeilijke stap om te zetten. Maar denk eens aan alle leuke dingen die je gaat missen, alleen maar doordat je niet naar het strand wil. Misschien is het strand wel een van je meest favoriete plekken om te zijn! Laat je onzekerheden je niet in de weg zitten en rock jouw stranddag.

6. Luister muziek

Muziek is goed voor van alles, soms helpt het je door liefdesverdriet heen, maar in dit geval gaat het je naar het strand helpen! Muziek is namelijk gekoppeld aan herinneringen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het lied ‘We will rock you’ mensen een stuk krachtiger en zelfverzekerder laat voelen! Kies nummers waar jij goede herinnering aan hebt en zing lekker mee.

7. Verwen jezelf voordat je de deur uitgaat

Om je zelfverzekerd te voelen in bikini, is het belangrijk dat je je over all zelfverzekerd voelt. Besteed daarom wat extra tijd aan je lichaam voordat je weggaat. Doe bijvoorbeeld een lekkere bodylotion op of geef je vinger- en teennagels een mooi kleurtje!

8. Volg alle Body Positive influencers

Als je op het strand even je Instagram opent en je ziet alleen maar hele dunne modellen, gaat je dit geen beter gevoel opleveren. Zorg er dus voor dat je feed gevuld is met alle verschillende Body Positivity influencers. De kans is groot dat je door hier naar te kijken een stuk minder negatief naar je eigen lichaam kijkt.

9. Fake it till you make it

Oké, zelfs met al deze tips ga je je niet meteen vanaf minuut 1 dat je op het strand bent 100% confident voelen in je bikini. Daarom is dit de belangrijkste stap, doe gewoon alsof! Loop over het strand alsof je een van de meest trotse mensen op de wereld bent. Dit werkt aanstekelijk en mensen zullen het ook echt geloven. Het is bewezen dat je ook kunt gaan geloven in je eigen gedachten, dus bouw het op, tot je zelf gelooft dat jij ongelofelijk sexy bent in die bikini!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joann (@joannvdherik)

10. Just do it!

Heb je al deze tips opgevolgd? Dan is het nu tijd voor de laatste stap. Doe het gewoon! Leef je leven zoals jij dat wil en laat je niet tegenhouden door je onzekerheden. Misschien heb je nog niet 100% de juiste mindset gevonden, maar laat dit je niet weerhouden van het hebben van een geweldige stranddag. Achteraf zal je zien dat alles waar je je druk over hebt gemaakt, niet is gebeurd.

Lees ook: dit is jouw spoedcursus Body Positivity