Na een eerste date nemen de twijfels vaak toe. Jullie hebben het heel gezellig gehad en je staat open voor verder contact. Maar wanneer begin je weer met appen? Je wil natuurlijk niet te wanhopig lijken, maar te lang op je laten wachten is ook niet slim. Wij vonden uit wat de juiste timing is. Dit is na hoe lang je mag appen na een eerste date.

Vrouwen mogen óók

Vroeger golden er misschien andere regels, maar tegenwoordig mag je als vrouw ook best een eerste stap zetten. Tegenwoordig zijn er zelfs vrouwen die op hun knieën gaan voor de man. Dat betekent dat jij prima de eerst kunt zijn die appt na een eerste date. Mannen kunnen dat namelijk juist wel waarderen! Je hoeft dus echt absoluut niet te gaan zitten wachten tot hij een keer een appje stuurt. Trek de stoute schoenen aan en ga ervoor.

Wanneer je moet appen na een eerste date

Maar goed, even naar het belangrijke gedeelte. Want wanneer kun je nou het beste dat appje sturen? Dat is eigenlijk heel simpel. Ondanks dat er onwijs veel ‘onderzoeken’ zijn geweest, geldt er eigenlijk maar één regel: het maakt niet uit zolang je er maar niet te lang mee wacht. Dat betekent dat je dus prima kunt appen wanneer jij daar aan toe bent. Je kunt dat op dezelfde dag nog doen en bijvoorbeeld vragen of hij veilig thuis is gekomen. Mocht je dit nog wat te snel vinden, app je gewoon de volgende dag ergens. Alles is goed, zolang je er maar niet dagen over doet!

Wat app je?

Tsja, wat app je dan? Ook dat is natuurlijk helemaal aan jou zelf. Er is geen goed of fout! Zolang jij je er goed bij voelt, kun je het sturen. Op de dag zelf zou je kunnen vragen of hij veilig thuis gekomen is, zoals we net al zeiden. Een dagje later is dat misschien een beetje gek. Je kunt een beetje humor gebruiken, een leuk moment uit de date terughalen óf zeggen dat je hebt genoten van de date. Een beetje flirten mag ook wel! Je merkt vanzelf hoe hij daar op reageert en of hij dit kan waarderen.

Lees ook: Waarom de tweede date belangrijker is dan de eerste