Je hebt een leuke jongen ontmoet en besluit ermee op date te gaan. De eerste date zit achter de rug, de belangrijkste van allemaal. Ten minste, dat dacht je.. De tweede date zegt vaak véél meer dan de eerste. Wij vertellen waarom de tweede date belangrijker is dan de eerste.

De eerste date denk je uit tot in de puntjes, zodat er helemaal niks mis kan gaan. Je trekt je mooiste kleding aan, let op je woorden en zorgt voor een goede eerste indruk. Waarom zegt de tweede date dan zoveel meer?

De tweede date

Bij de eerste date zijn jullie allebei nerveus. Je wilt je van je beste kant laten zien, dat kan voor behoorlijk wat spanning zorgen. Bij de tweede date is dit een stuk minder. Jullie weten elkaars lichaamshouding en manier van praten al, wat zorgt voor een meer relaxte sfeer. Doordat jullie elkaar al wat beter kennen (wellicht de oppervlakkige dingen, maar dit zegt ook veel) heb je weer een reden om minder zenuwachtig te zijn.

Daarnaast weet je zeker dat jullie allbei elkaar echt willen zien. Dat kan ervoor zorgen dat jullie minder druk bezig zijn met hoe kom ik over, maar meer met hoe de ander over komt. Dit zal meer tijd en ruimte geven om te ontdekken of het echt zo goed klikt als de eerste keer, of dat jullie wegen toch beter gescheiden kunnen worden.

Maar hoe weet je nou dat de tweede date ook geslaagd is?

Als een man je probeert te versieren zal hij je proberen aan te raken. Denk aan een kleine aanraking op je bovenarm of elleboog. Een man probeert je uit te dagen, maar wees dan ook niet bang om hetzelfde te doen. Mocht de date helemaal niet soepel verlopen? No worries, daar zijn dates nou eenmaal voor, volgende keer beter.

Lees ook: De grootste afknappers tijdens het daten volgens mannen.