ASMR video’s winnen terrein op het internet. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Maar wat is dat dan? Het is een lichamelijke reactie op bepaalde beelden, geluiden en aanrakingen die rustgevend werken. Hier lees je meer over dit bijzondere gevoel.

iStock-615898568

Wat is ASMR?

ASMR geeft een comfortabel, relaxt en prikkelend gevoel op het hoofd en lichaam. Het tintelen trekt vaak over je nek en langs je rug, maar soms ook over de armen of het gezicht. Het kan erg rustgevend zijn om naar dit soort geluiden te luisteren. Wat prikkelt is niet bij iedereen hetzelfde. Je hebt verschillende soorten prikkels die bij iedereen een andere reactie of gevoel opwekken. Sommige mensen ervaren ASMR helemaal niet.

Prikkels

ASMR kan optreden bij verschillende dingen, bijvoorbeeld als je iemand hoort fluisteren, iemand je aanraakt of als je iets aan het klaarmaken bent. Bepaalde sterke triggers zijn bijvoorbeeld kauw geluiden, het kammen van je haar, kraken van papier, massage geluiden, knisperende geluiden, tikken op een oppervlak en langzame bewegingen.

Video’s

Ben je benieuwd geworden naar ASMR video’s en of jij dit gevoel ervaart als je naar bepaalde geluiden luistert? YouTube staat vol met ASMR video’s met verschillende thema’s variërend van make-up, rollenspellen, koken, schilderen en nog veel meer. Misschien dat je de video’s in het begin een beetje raar vindt, maar deze video’s zijn het kijken en luisteren waard. Vergeet vooral niet je volume wat hoger te zetten!

Knisperend shirt

To do lijstje maken

Fruit ontdooien

10 triggers om in slaap te vallen

Lees ook: Ben je gestresst? Op deze manieren haal jij de rust in huis.