Laat het maar aan onze buurtjes van Freshhh over als je zoekende bent naar de lekkerste (en gezonde) gerechten. Vandaag hebben we een heerlijke asperge salade on the menu die dus niet alleen gezond is, maar vooral heel erg makkelijk en lekker om te maken.

moederdagbrunch FEM FEM

Geroosterde aspergesalade met ei en bacon

Het stond al in onze lijst met lekkerste gerechten om voor je moeder te maken voor moederdag maar eigenlijk is het iets wat je elke dag wel kunt eten.

Ingrediënten:

  • 700 gram groene asperges
  • zeezout en peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 6 plakjes spek
  • 1/2 cup fijngesneden basilicum
  • 1/4 cup olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 citroen
  • snufje gemalen rode pepervlokken
  • 250 gram buffel mozzarella of burrata
  • 1 cup cherry tomaten
  • 4-6 hardgekookte eieren

Bereiding: 

  1. Verwarm eerst je oven op 200 graden.
  2. Verspreid de asperges op een grote stuk bakpapier op een bakplaat, scheutje olijfolie erover heen en de zeezout en peper. Voeg ook de sesamzaadjes hieraan toe.
  3. Leg de plakjes spek hier overheen en verplaats bakplaat naar de oven.
  4. Laat ongeveer 20 à 25 in de oven totdat de bacon crispy is.
  5. Haal uit de oven, zorg dat zo veel mogelijk van het baconvet weg is en voeg de basilicum hieraan to.
  6. Meng in een bankje wat olijf olie, de balsamico azijn, citroen sap, wat zeezout en peper en pepervlokken.
  7. Leeg de asperges en bacon op een schotel. Snij de kaas in plakjes en leg het erbij. Voeg ook de tomaten en eieren hieraan toe.

Eet smakelijk!

Lees ook: zo maak je avocado gazpacho met garnalen.