De avocado toast, of avo toast, is inmiddels niet meer weg te denken van de menukaart. En veel verschillende tentjes geven er dan ook hun eigen draai aan: van avocado met zalm, tot avo toast met een gepocheerd ei. Nu hebben wij misschien wel de lekkerste manier gevonden om je avocado toast te maken. Door dit ‘geheime’ ingrediënt wordt hij namelijk extra luchtig.

avocado toast

Roomkaas

Het ingrediënt waar we het over hebben is (light) roomkaas. Wanneer je je avo prakt met een beetje roomkaas zal je avocado spread extra luchtig worden. Als je voor de light-versie kiest is hij vaak ook wat ‘natter’ wat ervoor zorgt dat je hem makkelijk met de avocado kunt mixen. Hier kun je als finishing touch nog wat peper en zout aan toevoegen.

Zo maak je de luchtige avocado spread

Dus, wat ga je doen? Allereerst begin je met het roosteren van een boterham. Dan lepel je de avocado uit en mix je de vrucht met de roomkaas. Je kunt ook Griekse yoghurt of ricotta gebruiken – maar net wat je in huis hebt. Wil je je toast vegan houden? Dan kan je zelfs voor een plantaardige roomkaas kiezen. Hierna mix je er peper en zout, en eventueel nog citroen en chilivlokken door en is je spread klaar om op je toast te smeren.

Als je wilt kan je nu nog los gaan met de toppings. Top je toast af met gerookte zalm, wat tomaatjes of een eitje. Op deze manier hoef je nooit meer naar dat ene cafeetje in de stad om een overpriced avocado toast te halen. Deze variant is helemaal restaurant waardig.

Lees ook: Zo maak jij de heerlijke avocado toast van Kylie Jenner