Weet jij vaak niet wat je moet doen als je een avondje alleen thuis blijft? Natuurlijk is het verleidelijk om met een zakkie chips op de bank te gaan liggen en te Netflixen. Toch zijn er nog veel meer fijne dingen om te doen tijdens een avondje met jezelf. Inspiratie nodig? FEM FEM helpt je graag een handje op weg.

Ruim je kledingkast op

Dit klinkt als een behoorlijke opgave waar je absoluut geen zin in hebt. Je schrijft het liever op je to-do list en dan komt het vanzelf wel een keer. Maar eigenlijk is het best wel lekker om een muziekje aan te zetten, een theetje te zetten en rustig door je kast te gaan. Wat heb je het afgelopen jaar al niet meer gedragen? Haal het eruit, geef het aan een goed doel of aan een vriendin. Een georganiseerde kast zorgt ook weer voor inspiratie en zo zie jij er de komende weken weer net even anders uit omdat je nieuwe combinaties weet te maken. Als je klaar bent is een goed gevoel gegarandeerd en heb je je gedachten even op nul kunnen zetten.

Begin aan een nieuwe hobby

Netflix is namelijk niet echt een hobby te noemen. Wij gaven eerder al een heleboel ideeën waaraan jij je tijd kan besteden: voor jou is het slechts een kwestie van beginnen.

alleen-thuis-femfem

Begin eindelijk aan dat boek

Natuurlijk is zelf lezen vaak wat inspannender dan het kijken van een serie. Toch is het lezen van een boek goed voor je hersenen en is het daarnaast ook goed voor je nachtrust: het kijken naar schermen kan deze nog wel eens verstoren. Inspiratie voor een goed boek vind je hier.

Kook een uitgebreid diner voor jezelf

Vele van ons vinden koken heel leuk maar nemen er simpelweg te weinig tijd voor. Op weekdagen zijn we vaak laat thuis, hebben we honger en koken we daarom vaak snel. Toch is nu niet langer een excuus nu je thuiswerkt! Dus waarom zou je jezelf niet verwennen met een heerlijk diner? Zet een muziekje op, schenk een wijntje in en kook eindelijk dat recept dat je al lang wilde proberen en experimenteer met nieuwe kruiden en technieken. Nog belangrijker: eet dan ook op je gemakje en geniet er van.

Geef jezelf een wellness avond

Wat is er heerlijker dan je lichaam en geest verwennen in je eigen huis? Zorg dat je een lekker masker in huis hebt, neem een uitgebreide douche en verwen ook je haren met een fijn masker. Lak je nagels, epileer je wenkbrauwen en smeer je lichaam in met een goede lotion. Niet alleen fijn voor de avond zelf maar zeker ook op de dag erna.