We love Funda. Niet alleen kunnen we wegdromen bij de meest geweldige huizen, ook komen we soms de meest bizarre dingen tegen. Zo dook er onlangs een appartement in Arnhem op. In deze zogenaamde ‘avondkapsalon’ spotten we een eh… heel bijzonder interieur.

avondkapsalon
Bron: Funda

Bijzondere avondkapsalon in Arnhem

In Arnhem aan de Amsterdamse weg is de zogenoemde ‘avondkapsalon’ te koop gezet. Dit huis heeft een bijzondere roze voorgevel die behoorlijk opvalt tussen de andere gebouwen. Avondkapper Freddy is gestopt met werken en nu staat zijn kapperszaak te koop of Funda.

Het appartement is behoorlijk oud met 1911 als bouwjaar. In totaal heeft het huis een woonoppervlak van 226 vierkante meter met daarbij nog 31 vierkante meter voor de kapsalon. De afmetingen van de woning zijn ook bijzonder: het is namelijk langwerpig en daardoor maar liefst 37 meter lang en slechts 6,2 meter breed.

Bron: Funda

Paspop in de douche

De ingang van de woning bevindt zich aan de voorkant bij de kapsalon. Loop je naar binnen, dan kom je dus meteen in de kapsalon terecht. En we moeten toegeven: dit ziet er hartstikke prima uit. 

Vanuit de kapsalon loop je via een klein gangetje naar de achterkant van de woning. Vaak zou je dan eerst de keuken of woonkamer verwachten, maar in dit geval is het de slaapkamer. Geen gewone slaapkamer, maar een slaapkamer met een losstaande douchecabine met daarin – ja echt – een paspop?

Bron: Funda

Nog meer bijzonderheden

Behalve de paspop in de douche, spotten we nog meer opmerkelijke dingen in dit huis. Zo zien we een flesje champagne in een koeler naast het bed staan. Waarom? Dat laten we even in het midden. Hoewel het natuurlijk ook gewoon de slaapkamer kan zijn van de huidige eigenaar, vinden we het stiekem een beetje bijzonder. 

Aan het einde van het halletje vind je een lounge met een barretje en meerdere zitgelegenheden. Ideaal voor een feestje. Maar to be honoust wel bijzonder om dit achter een kapsalon te plaatsen? De kamer is ingericht in een tropisch sfeertje, inclusief palmbomen op de muur en een grote hoeveelheid groene planten. 

Bron: Funda

Tropische tuin

Achter de lounge is nog een halletje te vinden, met onder andere een badkamer en toilet. Ook de badkamer heeft een ruime douchecabine. Daarachter vind je de keuken en bijkeuken, vervolgens de woonkamer en als laatste de zitkuil. 

Bron: Funda

Achter de avondkapsalon vind je de tuin, waar duidelijk al maanden (of misschien wel jaren) niets aan is gedaan. Maarre, een ding is er wel: namelijk een zwembad. En ook dat vinden wij stiekem behoorlijk bijzonder.

Bron: Funda

Wat kost de woning?

Mocht je na deze nogal bijzondere beelden geïnteresseerd zijn in de woning, dan heb je zeker de mogelijkheid om een bod te doen. De woning is namelijk al een tijdje beschikbaar, maar nog niet verkocht. Wel moet je voor dit bijzondere optrekje een prijs van maar liefst €590.000 betalen. Maar hé, dan woon je wel in het centrum van Arnhem 😉

Bekijk meer foto’s van dit huis op Funda via deze link.

Lees ook: Dit huis staat het langst te koop op Funda