Je zou verwachten dat een huis anno 2022 niet langer dan 24 uur op Funda staat. Het is een complete chaos op de huizenmarkt, dus huizen staan over het algemeen niet lang online voordat ze verkocht worden. Toch zijn er uitzonderingen, zoals dit bijzondere huis in Brabant. De verkoop van dit huis duurt zó lang dat er sprake is van een Funda-record – en de reden is behoorlijk bijzonder.

huis funda
Beeld: Funda

Funda-record

Er zijn op dit moment zoveel mensen die graag een huis willen kopen. Staat er een nieuwe woning op Funda? Dan krijgen tig mensen een melding op hun telefoon en worden bezichtigingen à la minute ingepland. Bij dit huis in Heeswijnk-Dinther (een plaatsje in Brabant) is dat niet aan de orde. Hier vind je namelijk het Funda-huis dat het langst te koop staat. Een heus Funda-recordje, dus.

Heisa tussen verkoper en bewoner

Of het huis zo ontiegelijk lelijk is? Dat valt reuze mee. Er is namelijk een andere reden waarom het huis maar niet verkocht wordt. En dit heeft alles te maken met heisa tussen de verkoper en de bewoner. De eigenaar van het huis, John van de Vorstenbosch, en zijn makelaar zijn simpel gezegd niet echt best friends. Terwijl John van mening is dat zijn makelaar hem door de jaren heen niet heeft geholpen om zijn woning te verkopen, spreekt zijn makelaar dat tegen. De makelaar denkt namelijk dat de eigenaar het huis diep van binnen eigenlijk helemaal niet wil verkopen.

Beeld: Funda

Jarenlang in de verkoop

Wat de reden ook mag zijn, een ding is duidelijk. Het Funda-huis van John staat inmiddels wel héél lang te koop. Namelijk al 17(!) jaar. In die jaren is er flink wat veranderd aan de woning, zo werd de keuken bijvoorbeeld flink onder handen genomen. En je zou zeggen dat dit iets heeft bijgedragen aan de verkoop van het huis, maar helaas. Wij zijn heel benieuwd wanneer dit Funda-pronkstuk ooit verkocht gaat worden.

Beeld: Funda
Beeld: Funda

 

Lees ook: Binnengluren: dit is het nieuwe huis van kersvers bruidspaar Anouk en Dominique