Eerder vertelden we jullie al hoe belangrijk een goede nachtrust is voor je productiviteit de volgende dag. Om zoveel mogelijk uit die nachtrust én uit de volgende dag te halen zijn er een aantal dingen essentieel. De meeste van ons zien het naar bed gaan als iets wat ze gewoon doen zonder daarbij aan een aantal belangrijke dingen te denken. FEM FEM vertelt je welke gewoontes je zou moeten toevoegen aan je avondroutine ter voorbereiding op het slapen gaan.

1. Verwijder je make-up

Hopelijk is dit voor jou niets nieuws. Mocht dat wel het geval zijn: er zijn weinig dingen belangrijker voor je uiterlijke verzorging dan je gezicht vrijmaken van make-up voordat je gaat slapen. Wanneer je jouw make-up de hele nacht laat zitten kan het namelijk zorgen voor verstopte poriën en puistjes. Gebruik voor het reinigen van je gezicht een goede make-up remover en was je gezicht daarna nog een keertje extra met water. Om je huidje extra te verzorgen gebruik je vervolgens een lekkere nachtcrème zodat je gezicht ’s nachts weer tot rust kan komen.

2. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Natuurlijk hoef je niet elke avond je hele huis te gaan poetsen. Wanneer je simpelweg de vuile vaat in de vaatwasser doet of afwast en jij je kleding van die dag netjes opvouwt en in de kast legt in plaats van in het zicht laat liggen, zorgt dat er de volgende ochtend voor dat je de veel lekkerder wakker wordt. Alles is dan namelijk overzichtelijk en je bent ook niks kwijt waardoor je ’s morgens geen eindeloze zoektocht naar je oortjes of sleutels hebt. Het kost maar een aantal minuutjes tijd maar wanneer je hier een routine van maakt zorgt het voor een fijn opgeruimd huis en daarmee een opgeruimd hoofd.

dingen-doen-voor-slapen-femfem

3. Drink water met citroen of groene thee

Zowel water met citroen als groene thee is goed voor je metabolisme en hydratatie. Daarnaast hebben ze beide een rustgevende werking. Drink dus een uurtje voordat je naar bed gaat een glaasje water met citroen of een kopje thee zodat je lekker ontspannen onder de lakens kruipt. Over die lakens gesproken, hier vertellen we je hoe vaak je deze daadwerkelijk moet verschonen. 

4. Bedenk jezelf wat je de 3 fijnste dingen aan de dag vond

Door even te evalueren over de dag en jezelf te dwingen om na te denken over de fijne dingen van die dag, ga jij gegarandeerd met een positief gevoel naar bed. Bedenk jezelf welke 3 dingen, groot of klein, je aan de dag het fijnste vond en schrijf ze op. Zo heb jij na een tijdje een boekje vol goodvibes en sta je meer stil bij de fijne dingen in het leven.