Al zes uur van te voren kun jij je voorbereiden op de perfecte nachtrust. Het zijn een aantal kleine dingetjes die je moet veranderen om ’s ochtend uitgerust wakker te worden. Het kan gaan om bepaalde dingen niet meer doen, veranderen of dingen toe te voegen aan je routine. Door het creëren van een bepaalde routine voor jezelf zul je zien dat je misschien niet eens meer die snooze knop nodig hebt.

routine die ervoor zorgt dat je uitgerust wakker wordt slapen fem fem

6 uur voor bedtijd

Zes uur van te voren klinkt misschien nog heel ver weg, als een bepaalde tijd waar je geen rekening mee hoeft te houden. Toch is het van groot belang deze 6 uur mee te pakken in je avondroutine. Het gaat namelijk over het drinken van koffie of andere cafeïne houdende dranken. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je wakker blijft en dat is juist niet wat je wilt tijdens jouw schoonheidsslaapje.

5 uur voor bedtijd

Niemand wil zijn werk mee naar huis nemen en daarom is het belangrijk dat je grote of stressvolle taken niet bewaard tot het einde van de dag. Het beste kun je deze taken aan het begin van de dag al afronden, zodat je er niet meer de hele dag mee in je hoofd zit. De taak is in de ochtend al afgerond en hierdoor kan je de laatste uurtjes van de dag kunt afsluiten met gemakkelijke of minder stressvolle taken. Dit zorgt ervoor dat je naar huis gaat met een goed gevoel, zonder stress en nog belangrijker: je merkt dat je de volgende dag uitgerust wakker wordt.

4 uur voor bedtijd

Vier uur voor bedtijd kun je het beste gaan voorbereiden voor de volgende dag. Wat trek je morgen aan, wat wordt je lunch en zijn er nog andere taken die je kunt voorbereiden? Misschien denk je dat dit weinig nut heeft, je dit ’s ochtends ook wel kunt doen. Dat kan inderdaad ook, maar dit zorgt er wel voor dat je in de ochtend langer kan blijven liggen en je geen kleding crisis hebt. Hierdoor kan je jouw hoofd leeg maken en begin je de volgende dag ook met minder stress.

3 uur voor bedtijd

Drie uur voordat je gaat slapen is het beste tijdstip voor het avondeten. Wanneer je lichaam het eten nog aan het verteren is kom je namelijk moeilijker in slaap. Als je op dit tijdstip eet, voorkom je het verteren wanneer je in bed ligt. Een alcoholische versnapering tijdens het diner? Prima, maar zorg er dan wel voor dat je na dit drankje genoeg water drinkt zodat je lichaam gehydrateerd blijft. Ook kun je het beste nadat je hebt gegeten meteen alles opruimen. Ik weet dat je daar geen zin in hebt, dat heeft niemand. Maar wanneer je het wel doet kijk je er niet de hele avond tegenop en wordt je ’s morgens niet chagrijnig wakker.

2 uur voor bedtijd

Vroeger hadden we altijd een vaste tijd waarop we naar bed moesten, dit vonden we vreselijk. Tegenwoordig zien we wel wanneer we gaan slapen, de ene keer liggen we al om 21:30 terwijl we de dag daarna om 01:30 nog een serie aan het kijken zijn. Het is belangrijk dat je voor jezelf een vast tijdstip creëert, laat die oude tijden herleven. Twee uur voor dit vaste tijdstip mag je jezelf even in het zonnetje zetten. Tijd voor een warm bad, een maskertje of een ander kleurtje op je nagels. Kom tot rust en ontspan!

1 uur voor bedtijd

Nog maar één uurtje te gaan en in dit uurtje doen we het liefst zo min mogelijk. Het uur hiervoor ben je geheel tot rust gekomen en daar gaan we nog eens een schepje bovenop doen. Daarvoor is het erg belangrijk dat je telefoon, laptop of tablet niet meer in beeld zijn. Het blauwe licht van deze apparaten is namelijk erg slecht voordat je gaat slapen. Kruip alvast lekker je bed in of kies een lekker hoekje in huis waar je kunt relaxen. Pak een boek, tijdschrift of doe wat yoga. Je zult merken dat je steeds meer moe wordt en zult slapen als een roosje.

Lees ook:

De wetenschap: dit is waarom we naakt zouden moeten slapen