Baby’s huilen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Als ouder wordt je er natuurlijk niet gelukkig van en al helemaal niet als het zorgt voor gebroken nachten maar nogmaals: het hoort. Veel andere manieren om te communiceren hebben ze gewoon nog niet en is dit de manier om aandacht van ouders te krijgen. Afijn, lopen met je kind helpt, zingen ook en rustig tegen ze praten maar weet je wat dus ook heel erg goed helpt: het geluid van een afzuigkap.

baby rustig FEM FEM

Dit is iets wat ik zelf heb ondervonden en ik hoor het nu ook wel vaker van kersverse moeders: baby’s die rustig worden van het geluid van een afzuigkap. Afgelopen oktober beviel ik van een zoon en ja, regelmatig maak je dus mee dat je kind onrustig is en wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze weer happy zijn. Bij ons was dat dus een afzuigkap. Of je nou daadwerkelijk in je keuken ging staan of het geluid op YouTube ging opzoeken: het geluid van een afzuigkap werd een tijdje onze redder in nood en maakte het leven met een baby net iets makkelijker.

Waarom het werkt

Baby’s houden ervan om constant geluid te horen en vooral geluid dat andere geluiden neutraliseert. Bij ons was dat toevallig een afzuiger maar je zou het ook kunnen proberen met een stofzuiger (is je huis gelijk ook hartstikke schoon), de wasmachine en föhn of zelfs de vaatwasser. In Amerika kennen zit dit als White Noise – monotoon geluiden die dis de omgevingsgeluiden neutraliseert. Baby’s waren namelijk gewend om continu geluiden te horen toen ze nog in je baarmoeder waren. Denk hierbij aan je hart, het ruisen van je bloed en ook de geluiden van de buitenwereld.

Hierbij het YouTube filmpje die wij regelmatig hebben gebruikt. En met zo’n 72 K views gok ik dat het behoorlijk veel andere ouders ook heeft geholpen.Wellicht helpt het jou ook!

Hebben jullie nog meer tips and tricks? Laat het ons weten redactie@fem-fem.nl

Lees ook: baby’s geboren in januari heb meer kans om rijk te worden.