Ja, we hebben nog een aantal maanden te gaan tot het jaar officieel voorbij is, maar er is al wel een voorspelling gemaakt over de populairste babynamen van het jaar. Dus, ben je zwanger en zoek je nog inspiratie: wij hebben de top tien van de jongens- en meisjesnamen. En mocht je liever unieke naam, dan weet je vanaf nu wat je vooral níet moet kiezen.

babynamen 2019 FEM FEM

Er zijn een aantal namen die we elk jaar wel weer terug zien. Zo blijven Julia, Emma, Sophie en Tess nog populair voor meisjes en Noah, Sem, Lucas en Levi populair voor jongens. Toch zijn er dit jaar een aantal veranderingen. Korte namen blijven alsnog favoriet en ook stoere namen die voor jongens én meisjes kunnen. Denk hierbij aan een Sam, Robin, Billie en Quinn. Afijn, hier de voorspelling voor de top tien:

De top tien meisjesnamen

 1. Julia
 2. Saar
 3. Mila
 4. Emma
 5. Tess
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna

De top tien jongensnamen

 1. Levi
 2. Lucas
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Noah
 10. Teun

Nog meer trends

Veel ouders hebben ook traditionele namen een twist gegeven door de schrijfwijze aan te passen. Zo zal je vaker Giulia tegenkomen in plaats van Julia, Sara wordt Zara, Mila wordt Myla en ook de naam Finn zal vaker met een ‘y’ worden geschreven. De namen Aidan, Kayden, Jaylen, Djayden of Jaylano zijn al met regelmaat gespot én blijven Em-namen veel vaker voorkomen; Ember, Emilia, Emmy, Emmery, Emmet en Emme. Tot slot is ook ‘Lou’ een trend waardoor namen zoals Milou, Philou, Jalou en Lilou ook vaker worden gebruikt.

Afijn, genoeg inspiratie niet waar? En mocht je nog niet iets zijn tegengekomen waar je écht verliefd op bent geworden dan kan je altijd richting de IKEA voor inspiratie.