Van de Bachelor naar een nachtmerrie: Bachelor-deelneemster, Sara Agnes van Kooten, deelt haar schokkende ervaring na een dramatische borstvergroting. Wat mooi moest uitpakken had vervelende gevolgen voor de ex-deelneemster. Wij praten je bij!

Bachelor-deelneemster cosmetische ingreep
Bron: @saraagnesvankooten

Grotere cup

De voormalige Bachelor-deelneemster Sara Agnes van Kooten, bekend van haar deelname aan De Bachelor met Tony Junior, belandde onlangs in het ziekenhuis na een medische blunder die haar leven op zijn kop zette. Op Instagram heeft ze nu eindelijk de moed gevonden om haar verhaal te delen, in de hoop anderen te waarschuwen en bewust te maken van de gevaren.

Het begon allemaal toen Sara besloot om een cup groter te gaan. Een weloverwogen keuze, zo leek het, waarbij ze advies zocht van een arts. Deze arts raadde haar aan om grote protheses te nemen, go big or go home, toch? Helaas had dit nare gevolgen voor Sara.

Blunder

Na de operatie begon ze zich al snel doodziek te voelen. Ze werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en kreeg te maken met een ernstige infectie. De waarde van haar CRP schoot omhoog tot maar liefst 380, een angstaanjagend hoog getal. Na vier dagen mocht ze het ziekenhuis verlaten, maar het was slechts een kort moment van opluchting. De ontsteking bleef zich ontwikkelen, waardoor ze maandenlang antibiotica moest gebruiken. Uiteindelijk was er geen andere keuze dan de protheses te laten verwijderen, een pijnlijke en emotionele beslissing.

Nieuwe kansen

Na deze gruwelijke ervaring beseft Sara nu hoe belangrijk het is om goed onderzoek te doen en niet overhaast te handelen. In haar tweede poging om haar wens te vervullen, heeft ze zorgvuldig meerdere artsen geraadpleegd en de juiste specialist gekozen. Deze keer is ze vol vertrouwen dat alles goed zal verlopen. Haar wijze advies aan anderen is om ook hun eigen onderzoek te doen en niet zomaar de eerste de beste arts te kiezen. Groter is niet altijd mooier, en gezondheid staat altijd voorop.

Laten we dus allemaal een blunderende arts vermijden en goed nadenken voordat we onder het mes gaan.