Toen Gaby Blaaser de allereerste Bachelorette van Nederland was, was Jethro Galung een van de mannen die meedeed aan dit programma. Jethro wist het hart van Gaby niet te veroveren, maar werd al gauw na het programma gelukkig met een andere dame. Het leek goed te gaan met Jethro, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. De realityster werd namelijk opgenomen in een verslavingskliniek.

jethro
Bron: De Bachelorette

Emotioneel bericht

Samen met lover Kelly Heruer en zoontje Bodie vormt Jethro een klein gezinnetje. Het drietal leek op Instagram een zorgeloos leventje te hebben, maar dit zat volgens Jethro wel anders. “12 mei 2022, die dag vergeet ik nooit meer”, begint hij op Instagram. “In de ochtend afscheid genomen van mijn gezin voor zes weken. Waarheen? Zuid-Afrika… Een kliniek, een verslavingskliniek”, gaat Jethro verder.

“Het was een nachtmerrie waarvan ik dacht dat mij dit nooit zou gebeuren, maar die ochtend was een emotionele hel, de hele vlucht gehuild van verdriet en teleurstelling in mezelf. Nu zes weken verder is het een zegen dat ik mezelf de kans heb gegeven om te herstellen van een ziekte die mij mentaal en fysiek kapot maakte. En niet te vergeten de mensen om mij heen ook.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jethro Galung (@jethrogalung)

‘Een quick-fix’

In de afbeeldingen die Jethro bij de post deelt gaat hij verder in op zijn verslaving. Zo stelt hij dat zijn verslaving hem steeds verder begon uit te putten. “Het is bizar of het nou op werk was, tijdens feestjes of op dagen thuis: veel in mijn leven was de laatste jaren een quick-fix. Snel even hier, snel even daar… Moe? Nee joh. Doorgaan, maar uiteindelijk mezelf op de lange termijn uitputten.”

Jethro wil benadrukken dat een verslaving een ziekte is die al gauw op de loer ligt. “Er komen steeds meer verslaafden bij. Wat niet gek is. Thuiswerken, huisfeestjes, makkelijk middelen te krijgen.” Hij eindigt zijn bericht gelukkig met een hoopvolle boodschap. “Er is een oplossing, er is hoop. Naar een gelukkig en gezond leven.” Sterkte, Jethro!

Lees ook: De Bachelors Merel reageert op relatiegeruchten