Wij als vrouwen brengen nu eenmaal wat meer tijd door in de badkamer dan de gemiddelde man. Een douche-routine van A tot Z (lees: ontharen, haren wassen, conditioner, scrubben), het stijlen van ons haar en het doen van onze make-up. En dan kan een bad sessie op zijn tijd ook niet ontbreken: kaarsjes aan, muziekje op, wijntje erbij en het ontspannen kan beginnen.

Nu houden we eenmaal van wat luxe en daar hoort een stijlvolle badkamer bij – van afgebladderde muren wordt natuurlijk niemand blij. Maar waar begin je nu als je je badkamer een opknapbeurtje wilt geven? Om het je wat gemakkelijker te maken zetten wij de 5 badkamertrends van 2021 op een rijtje. #bathspiration

1. Go green

Hoewel duurzaamheid op veel vlakken een trend is, gaat het hier toch om de kleur. Groen is namelijk dé kleur die de show gaat stelen dit jaar. Nu hoef je niet gelijk alle muren groen te gaan verven – je kan het ook wat subtieler aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld wat leuke plantjes neerzetten of handdoekjes in deze frisse kleur neerleggen. It’s in the details.

En dan nog een leuke tip van ons: door een eucalyptus aan je douchekop vast te maken creëer je zelf eenvoudig de spa feeling at home. De stoom die vrijkomt tijdens het douchen geeft namelijk een eucalyptus-aroma vrij. Dit zorgt op zijn beurt weer voor meer ontspanning en maakt je douchebeurt wat aangenamer. Uit onderzoek blijkt ook dat de aroma de luchtwegklachten kan verzachten. Win win!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Westwing (@westwingnl)

2. Doei wit, hallo donker!

Wanneer we meestal gelijk naar het wit neigen wanneer we een badkamer uitzoeken, geldt dit jaar: hoe donkerder hoe beter. Black is the new black! Dit is wel een trend voor mensen die van een beetje risico houden, maar wanneer hij goed uitgevoerd wordt, is het resultaat mega stijlvol.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SJARTEC (@sjartec)

3. Retro

Net als in de mode keren er verschillende trends terug: zie hier de retro look! In tegenstelling tot de vorige trend zien we hier wél het een en ander aan kleur. En wanneer we aan retro denken, dan denken we aan de Terazzo tegels. Dit zijn keramische tegels met een stijlvol en decoratief uiterlijk. Je kunt ze in allerlei verschillende kleuren krijgen: onze favoriet is lila!

4. Hout

Deze trend is super cosy! Waar de vorige trends wat meer ‘stylish’ waren, gaat het hier dan ook voornamelijk om gezelligheid. Denk aan een wandpaneel van hout of een muur met visgraatpatroon. Het toevoegen van houten details is ook een simpele manier om een echte jungle vibe te creëren. Voeg wat groen toe en als finishing touch een regendouche voor ultieme ontspanning.Wanneer je je ogen sluit zul je je wanen in een tropisch regenwoud. Exciting!

5. Badkamer van de toekomst

Tegenwoordig kan alles smart worden gemaakt: zo ook je badkamer. Wat dacht je van slimme sensorlampen of een smart douche? De lampen springen meteen aan zodra je de badkamer binnenstapt zodat jij niet meer hoeft te tasten in het donker! Maar er zijn ook slimme kranen of slimme spiegels met radio. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is een manier om het smart te maken!

 

Lees ook: Deze wijnzeep is een absolute must voor je badkamer!