Aan de rand van de drukke stad Kyoto, op een plek waar je het niet verwacht, ligt dit sprookjesachtige bamboebos. Een bijzondere plek om even te ontsnappen aan de drukte.

bamboebos-kyoto-japan-femfem

Recht uit een sprookje

Bij een bos denk je aan de bomen zoals we die in Nederland kennen, met haar bruine schors en verschillende kleuren bladeren. Niet meer heel bijzonder om te zien. Maar dit bos in Japan lijkt regelrecht uit een sprookje te komen. Geen bomen met bruine schors, nee, enkel dunne, hoge, bamboe bomen die tot hoog in de lucht uitsteken. Door de vele bamboe bomen laat de zon slechts enkele lichtstralen door, wat een magisch effect tot gevolg heeft. Via een nauw pad wordt je door dit dichtbegroeide bos geleidt.

Kyoto

Dit prachtige bos is te vinden in Arashiyama, Kyoto. Helaas zijn meer mensen achter dit magische bos gekomen, waardoor het een ware toeristische trekpleister is geworden en je dus ook niet alleen zult zijn wanneer je dit bos gaat bezoeken. Het beste kun je er zo vroeg mogelijk zijn, dan heb je de meeste kans dat er nog niet veel andere toeristen aanwezig zullen zijn, wat jou de tijd geeft om even optimaal van dit sprookjesachtige bamboebos te genieten. Wat ons betreft zeggen de foto’s genoeg. Deze plek wordt bij deze toegevoegd aan onze bucketlist.

bamboebos-japan-femfem

Foto: Walter Mario Stein via Unsplash

Houd je van sprookjesachtige plekken? Ook in Europa beschikken we over magische plekken. Kijk eens naar deze magische Europese bestemmingen.