Een banaan als ontbijt is de meest gemakkelijke optie wanneer je geen grote eter bent of haast hebt. Je stopt hem zo in je tas en je bent ready to go. Helaas blijkt een banaantje in de ochtend niet zo’n goed idee. Wij vertellen je waarom je die banaan voortaan beter voor een later moment op de dag kunt bewaren!

banaan als ontbijt
Bron: Pexels

Makkelijk ontbijtje

Vooral de slechte ontbijters onder ons moeten het beamen: een banaan als ontbijt is dé ideale situatie. Het is niet al te veel, het vult goed en je kunt hem gewoon on the way opeten. Je hoeft alleen de banaan in je tas te stoppen en zodra je trek krijgt, eet je hem in iedere situatie gemakkelijk op. Het klinkt allemaal zo goed, maar helaas is dit in de praktijk helemaal niet zo goed. Sterker nog: het is zo slecht dat je er beter mee kunt stoppen.

Banaan als ontbijt is een slecht idee

Een banaan is natuurlijk op zich een prima stuk fruit, want er zitten veel goede voedingsstoffen en vitamines in die je lichaam goed kan gebruiken. Maar helaas bevat een banaan ook veel suiker. Weliswaar natuurlijke fruitsuikers, maar het effect op je lichaam is hetzelfde. Voornamelijk wanneer je nog een lege maag hebt, kan een banaan een suikerboost veroorzaken. Je hebt heel even veel profijt van de suikers van je banaan, maar al snel kom je in een suikerdip terecht. Hierdoor voel je je al snel weer futloos en moe en crave je naar nog meer suiker. Een spiraal waar je eigenlijk niet in wil belanden!

Alternatieven die wél goed zijn

Gelukkig hoef je bananen niet te laten liggen in de supermarkt. Zoals we net al even benoemden, is een banaan namelijk ook gewoon goed voor je dankzij de voedingsstoffen en vitamines. Wil je graag wel die banaan blijven verwerken in je ontbijt? Dat kan, maar zorg ervoor dat je meer toevoegt aan je ontbijt. Bijvoorbeeld havermout of kwark! Voor de snelle on the go ontbijtjes ben je dan misschien met deze overnight oats beter uit. Je kunt deze de avond van tevoren al preppen, waardoor je het ’s ochtends zo uit de koelkast pakt om mee te nemen.