Er zijn redenen genoeg om de zussen of broers in je leven te vieren. Alleen houden we het vandaag bij zussen en in het bijzonder: alle dingen die alleen zussen begrijpen.

zussen
Bron: @kyliejenner

 Jullie delen alles

Maar echt álles. Van wat je gisteravond nog hebt gegeten tot alles rondom jullie vrienden tot de liefdes in jullie levens. Ook de dingen die je eigenlijk hebt beloofd nooit door te vertellen krijgt zij te horen met de standaard zin: ‘ik mag dit eigenlijk niet zeggen maar…’

Kast voor twee

Wat betreft delen, ook kleding hoort daarbij. Jouw kast is haar kast en vice versa. Kan soms wel ruzie veroorzaken als zij dan net dat shirtje aan heeft wat jij aan wilde trekken maar soit. Meer kleding hebben is altijd leuk.

Ruzie hoort er ook bij

En die ruzies kunnen hoog oplopen en toch weet je dat het altijd weer goed komt want jullie houden zielsveel van elkaar.

Jullie worden altijd met elkaar vergeleken

Ook al lijken jullie qua uiterlijk wellicht totaal niet op elkaar en misschien qua persoonlijkheid ook niet, mensen zullen jullie altijd met elkaar vergelijken. Door leraren op school, door familie, door vrienden, door onbekende – zodra mensen weten dat jij het zusje (of zus) van bent zullen de vergelijkingen binnen stromen.

Ze is de eerste die reageert op jouw social media updates

Nieuwe foto op Instagram gepost of iets op Facebook? Gegarandeerd dat jouw eerste like of comment van haar afkomstig is. En verwacht wel altijd een eerlijke reactie dus post jij een foto van jezelf waarvan zij ‘m niet zo mooi vindt, dan krijg je het te horen ook.

Ze weet exact hoe ze je moet opbeuren

Zelfs doormiddel de meest simpele appje of belletje zorgt ze dat je weer helemaal happy bent. En stel je gaat door een moeilijke breakup of iets dergelijks is zij de allereerste die voor je deur staat om je je huis uit te sleuren en iets leuks te gaan doen.

Ze neemt het voor je op

Jullie werken als een soort team samen als er dingen zijn die jullie ouders niet mogen weten. Zo komen jullie overal mee weg. Dus wil één van de twee ’s avonds stiekem het huis uit sneaken, dan heeft de ander alvast een smoesje voor jullie ouders ingestudeerd.

Jullie hebben jullie eigen grapjes

Waar helemaal niemand iets van snapt maar dat is helemaal oké want het is iets van jullie samen.

Kortom, jij en je zus(ssen) daar komt nooit iemand tussen.

Lees ook: waarom het leuk is om een oudere zus te hebben.