Misschien sloeg je af en toe elkaars hersens in, maar het kwam altijd weer goed: zonder je grote zus was je niet de persoon die je nu bent. Een beste vriendin die je nooit laat vallen, die altijd voor je klaar staat. Deze herkenbare situaties herinner jij je vast nog!

sisters-femfem

Minder streng

Je ouders waren een stuk makkelijker voor jou, omdat ze alles al hadden meegemaakt met je oudere zus. Later thuiskomen, op stap gaan en vriendjes over de vloer: no issues! 

Extra kledingkast

Je sprong een gat in de lucht als het favoriete naveltruitje van je zus te klein was geworden en jij hem ein-de-lijk mocht hebben. Wanneer je nog geen outfit had voor het klassenfeest, kon je altijd bij je zus terecht. Samen zochten jullie de tofste outfits bij elkaar,  je zus wilde natuurlijk dat jij er net zo hip bij liep als dat zij deed! Tegenwoordig app je haar nog steeds als je outfit stress hebt, want ja, daar ben je zussen voor ;-).

Samen mocht je meer

Samen stond je sterk: wanneer je zus in de buurt was mocht je meer. Je zus wist precies hoe ze je ouders in moest pakken waardoor jullie altijd wel een ‘ja’ kregen.

Persoonlijke taxi

Ze bracht je overal naar toe. Wanneer er een verjaardagfeestje op de planning stond, keek je je zus eventjes lief aan of ze jou en je vriendinnetjes wilde brengen. Geef maar toe, hoe cool voelde jij je als je zus je wegbracht?

Ze stond altijd voor je klaar

Wanneer je een huiswerkopdracht niet begreep, als die irritante jongen uit groep 8 weer een rot opmerking naar je hoofd slingerde of als je gewoon je hart moest luchten. Je grote zus was er altijd voor jou, om je te troosten en weer een lach op je gezicht te toveren. Ze kan dat nu nog steeds als de beste!

Ze gaf je altijd advies

Ze wist meteen wat je moest doen toen je voor het eerste ongesteld werd, wanneer je verliefd was gaf ze altijd eerlijk haar mening en als je ruzie had met je beste vriendinnetje zorgde zij er altijd voor dat er een oplossing kwam. Je hebt zoveel geleerd van je redder in nood!

Welke situatie komt voor jou het bekendste voor?

Op vakantie met je zus? Dit zijn de redenen om nú een roadtrip moet plannen met haar!