Heb jij alle vier de spannende en vooral verrassende seizoenen van Black Mirror in één keer uitgekeken? Dan hebben we goed nieuws! Er staat namelijk een nieuwe Black Mirror film op Netflix genaamd Bandersnatch, en deze film is interactief!

Bandersnatch
Keuze moment uit de film Bandersnatch

Netflix liet eerder al weten dat er een Black Mirror film aan zou komen, en die film staat nu op Netflix! Bandersnatch is een interactieve film waarbij je zelf kan beslissen hoe het verhaal loopt. Je maakt in het verhaal constant de keuzes voor de hoofdpersoon, wat hij gaat eten of de keuze of hij bijvoorbeeld wel of geen drugs gaat gebruiken. Veel van het verhaal heb je zelf in de hand en zo bepaal je je eigen einde. Grote kans dat je vrienden dus een heel ander verhaal hebben gezien dan jij.

Het verhaal

Het verhaal in de film speelt zich af in de 80 ‘s. Een programmeur ontwerpt een spel voor op de computer. Dit spel komt voort uit een boek waarbij je bepaalt hoe het verhaal loopt door bepaalde keuzes te maken. Voor de hoofdpersoon, Stefan, wordt het steeds minder duidelijk wat werkelijkheid is en wat niet.

Uitkomsten

Om er zeker van te zijn dat je de film een aantal keren kunt kijken zonder dat hij saai wordt, heeft de film 5 verschillende eindes waar je door het maken van bepaalde keuzes op uit kunt komen, maar ook op deze 5 eindes zijn zelfs verschillende varianten gemaakt. Ook de makers weten niet hoeveel eindes er zijn.

Wij waren erg enthousiast over Bandersnatch, het enige kleine ‘nadeel’ is dat je de film niet kunt terugspoelen of vooruitspoelen. Gemaakte keuzes kunnen niet meer worden gewijzigd.

Lees ook: Kippenvel: De allereerste beelden van The Lion King zijn er