Ach, liefde. Wat is het soms toch fijn. Jij houdt van je lief en als goed is, houdt hij of zij ook van jou. Er is wel één klein probleem: je maakt je bizar veel zorgen over de meningen van anderen over jullie relatie. En eh, dat is frustrerend. Het liefst, wil je namelijk als hét power couple gezien worden. Als je dan hier en daar gesmoes hoort, kan dat erg vervelend zijn. Wat je hieraan kunt doen? Wij hebben het voor je uitgezocht.

meningen over jullie relatie
Bron: Gossip Girl

Bang voor meningen van anderen

Je bent bang voor de meningen van anderen en dat kan erg frustrerend zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Hoogstwaarschijnlijk is je lief hier namelijk helemaal niet mee bezig. De kans dit jullie uit elkaar drijft en elkaar hierdoor gaan kwijtraken, is groot en daarom is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Voor je eigen bestwil en die van je relatie. Allereerst is het belangrijk om er achter te komen waar die angst vandaan komt. Ben je in het algemeen altijd wel onzeker geweest of word je misschien onzeker omdat je het gevoel hebt dat je partner out of your league is?

Of is het misschien omdat jij en je lief heel wat doorstaan hebben? Dat is de meest voorkomende reden namelijk. Misschien heeft je lief je niet zo lang geleden laten zitten. Uitgemaakt. Of misschien nog erger, je lief is vreemdgegaan. Eind goed, al goed, het is opgelost. Tussen jullie dan. Nu het goed gaat, ben je namelijk bang dat vrienden, kennissen en naasten alsnog een mening over jullie relatie hebben. Puur om het verleden.

Mocht dat laatste het geval zijn, geloof het of niet, dan kun je het ze niet kwalijk nemen. Al helemaal niet als het je vrienden zijn. Hoogstwaarschijnlijk heb jij je vriendinnen destijds alle insides verteld. Detail voor detail legde je ruzies en discussies uit. Niet slim, want je relatie stond zodanig op breken, dat je vrienden (en familie) een slecht beeld over je partner hebben gecreëerd. En dat nu alles is opgelost tussen jou en je partner, betekent niet meteen dat het ook het geval is bij je besties.

Hoe los je dit op?

Je hebt het (helaas) zelf veroorzaakt, maar dat betekent niet dat je het dan ook niet meer kunt rechtzetten. Je wil dat vrienden en familie, je partner en je relatie weer een kans geven. Het zijn tenslotte wel mensen waar de meningen niet geheel onbelangrijk over zijn. Maar hoe pak je dit aan? Zonder je vrienden en familie te pushen en zonder je partner een vervelend, niet geaccepteerd gevoel te geven? Geen getreur, wij hebben de code voor je gekraakt:

1. Geef vrienden en familie de kans om hun mening te geven

Nogmaals, neem het je vrienden en familie niet kwalijk. Dat jij ervoor hebt gekozen om je partner zijn of haar fouten te vergeven, betekent niet dat je vrienden en familie daar ook al klaar voor zijn. Zij zitten inderdaad niet in een relatie met je lief (gelukkig) ze staan zodanig dicht bij je, dat ze een mening mogen hebben. Geef ze de ruimte om die ook te hebben.

2. Laat elke emotie toe, het is normaal

Niets is vervelender om te horen dat vrienden en familie een mening hebben over je huidige relatie. Laten we het meteen uit de wereld helpen: het is niet raar. Het is meer dan normaal dat je boos of misschien wel verdrietig bent. Laat die emoties toe en laat ze ook zien.

3. Stel je kwetsbaar op tegenover je vrienden en praat hierover

En zo komen we tot het laatste puntje: laat je vrienden en familie zien hoe jij je hierbij voelt. Stel je kwetsbaar op en ga hier goed in gesprek over. Misschien ben jij ze een uitleg verschuldigd of misschien schuilt er wel wat anders. Kortom, zorg ervoor dat jullie allemaal aan één tafel gaan schuiven en hier als volwassen mensen over kunnen praten. Spoiler alert: dit stappenplan zal wat meer rust brengen tussen vrienden en familie en je relatie. Beloofd!