Wanneer je in een relatie zit, kan je soms je twijfels hebben of je partner wel helemaal voor jou gaat. In dat geval zou je de signalen van vreemdgaan in de gaten moeten houden, zodat je het misschien voor kunt zijn. Er is één signaal dat je extra serieus moet nemen en wij vertellen je welke dat is.

vreemdgaan
Bron: Emily in Paris

Vreemdgaan in een relatie

Wanneer je aan een relatie begint, ga je er vanuit dat jullie er beide helemaal voor gaan. Dat jullie trouw zijn aan elkaar én dat jullie het leuk willen hebben samen. Mocht het om wat voor reden dan ook ineens veranderen, kan één van jullie natuurlijk besluiten om een einde te maken aan de relatie. Maar soms gebeurt dat niet. Helaas maken veel mensen een misstapje tijdens dat ze nog samen zijn met iemand anders. Ze gaan vreemd om verschillende redenen.

Grote veranderingen

Er wordt natuurlijk ook onderzoek gedaan naar dit soort dingen en daar zijn wij eigenlijk wel blij mee. Zo weten we namelijk precies waar we op moeten letten in onze relaties, want zelfs in relaties waarin alles goed lijkt te gaan kan er een hoop gebeuren. Natuurlijk zijn er verschillende redenen waarom iemand vreemdgaat, maar helemaal goedpraten kunnen we het niet. Als het je overkomt, kan het voelen alsof de wereld onder je voeten verdwijnt. Dat gunnen we niemand!

Eén duidelijk signaal

Er zijn ook een hoop signalen die erop wijzen dat het zou kunnen gebeuren, maar uit onderzoek is gebleken dat je één signaal het meest serieus moet nemen. Enne, dan hebben we het over situaties waarin jullie als stel juist hele belangrijke stappen zetten in jullie relatie. Als jullie bijvoorbeeld besluiten om samen te wonen, een huis te kopen óf nadenken over gezinsuitbreiding, ligt vreemdgaan meer op de loer. Dat komt doordat jullie als stel waarschijnlijk wat meer wrijving ervaren in de vorm van discussies of meningsverschillen. Hoe goed het dan ook gaat, een misstap is zó gezet.