Liefhebbers van Barbie krijgen eindelijk hun zin. Al jaren is er een bioscoopfilm over de bekende speelgoedpop in ontwikkeling en nu lijkt deze er eindelijk te komen.

margot robbie

Margot Robbie

Het project is inmiddels opgepakt door Warner Bros. en Margot Robbie is gecast in de hoofdrol. Robbie gaat Barbie ook mee produceren via haar productiebedrijf LuckyChap Entertainment. “Barbie maakt kinderen zelfverzekerder. Ze is een inspiratiebron en laat zien dat kinderen over van alles kunnen dromen – van het zijn van een prinses tot een baan als president”, laat een enthousiaste Robbie weten. “Ik ben vereerd dat ik deze rol mag spelen en deze film mag maken. Ik weet zeker dat de film een positieve impact zal hebben op veel kinderen”.

Barbie is één van de meest iconische merken in de wereld. Om die reden verwacht het bedrijf veel van het tot leven wekken van het karakter. Mattel tuigde onlangs een eigen filmtak op om merken en karakters uit zijn speelgoedlijn via films beter te vermarkten. De Barbie-film is het eerste tastbare resultaat van die inspanning.

Het is nog niet bekend wanneer de Barbie-film te zien zal zijn. Robbie speelde in The Wolf of Wall Street de vrouw van Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) en is binnenkort te zien in Mary, Queen of Scots.

Meedoen aan First Dates? Dat kan hier!