Voor de één blijft het bij fantasieën tijdens het kijken naar Fifty Shades of Grey terwijl de ander oprecht geïnteresseerd is in BDSM. Toch wordt er maar weinig over gesproken terwijl dit soort onderwerpen juist wél onder de loep zouden moeten liggen. Daarom gaan wij vandaag tóch eens wat dieper in op BDSM. Nieuwsgierig? Lees door!

BDSM
Bron: Fifty Shades of Grey

Wat is BDSM?

Waarschijnlijk hebben we allemaal de filmreeks Fifty Shades of Grey met nieuwsgierig blik bekeken. Geen wonder dat iedereen ook wel een beeld heeft bij BDSM. BDSM (bondage en discipline, dominance en submission & sadism en machochism) is eigenlijk een verzamelnaampje voor verschillende seksuele handelingen als rolspellen, spanken, vastbinden en dominantie. Overigens gaan deze handelingen niet altijd samen met geslachtsgemeenschap, zoals je misschien zou denken.

Dominantie en submissie

Hieronder vallen de dominante – en onderdanige rol. De één neemt de leiding terwijl de ander zich compleet overgeeft en het over zich heen laat komen. Hier gaat het voornamelijk om vertrouwen, want het is niet niks om je volledig over te geven aan een dominante.

Bondage en discipline

In sommige gevallen komt er ook nog bondage bij kijken. Eén van de twee wordt dan vastgebonden met bijvoorbeeld handboeien, touw of kettingen. Hier zijn inmiddels genoeg accesoires voor te vinden en wanneer je zelf wat inspiratie nodig hebt, valt er genoeg te zien in de Fifty Shades films 😉

BDSM
Bron: Fifty Shades of Grey

Sadomasochisme

Dit is eigenlijk de categorie SM. Hetgeen wat de meeste misschien wel het bekendst voorkomt. Je kunt hierbij denken aan handelingen, waarmee je iemand pijn doet. Bijvoorbeeld spanning en choking. SM heeft alles te maken met het ondergaan van pijn of juist iemand anders zijn doen. Mensen die hier een voorkeur hebben, kunnen genieten van pijn. Het kan ook leiden tot genot!

Geïnspireerd? Pas op!

Mocht je nu geïnteresseerd zijn en begint het stiekem een beetje te kriebelen? Dat kan en je bent écht niet de enige. Toch is het belangrijk om je niet zonder voorbereiding te storten in BDSM. Zorg allereerst altijd dat je het met iemand doet, waarbij je je fijn voelt. Blijf daarnaast goed communiceren en geef altijd je grenzen aan! Daarnaast is het geen slecht idee om een safe word af te spreken, zodat je kunt aangeven wanneer je wil stoppen.


Lees ook: De 5 meest voorkomende fetisjen