Zondag, 20 januari, is het internationale fetisjdag. Tja, waar is tegenwoordig geen feestdag voor? Afijn, op deze dag is het tijd om wat meer kinky-ness toe te voegen aan je seksleven mocht je het wat spannender willen maken in de slaapkamer. Weten wat de meest voorkomende fetisjen zijn?

fetisj FEM FEM

Bondage

We hebben best veel te danken aan de boeken (en films) van 50 Shades of Grey want de bekendheid van BDSM is hierdoor enorm gegroeid. Voorheen vooral bekend als een fetisj maar bondage is eigenlijk tegenwoordig onderdeel geworden van het “normale” seksspel. Nooit uitgeprobeerd? Verras je partner vanavond nog…

Voeten

Echt zo’n onderdeel van het lichaam waar vele mensen ook een hekel aan hebben maar er zijn mensen die ze fantastisch vinden: voeten. Perfect gelakte nagels – hier krijgen sommige mensen het enorm warm van en de ‘foot fetish‘ is vooral bekend geworden omdat het veelvuldig te zien is geweest in films en series.

Rolspel

Tijd om uit je comfort zone te stappen. Ben jij iemand die wel van alles wil uitproberen in de slaapkamer maar ben je er eigenlijk iets te verlegen voor? Dan is een rollenspel de ideale manier om je over te geven aan je fantasie en je te bevrijden van schaamte. Laat je fantasieën in de vrije loop.

Objectum Seksualiteit

Ja, dit is dan het even een ander niveautje. Heb je namelijk wel eens gehoord van mensen (mja, laten we ze eerder even gekken noemen) die verliefd worden op (bijvoorbeeld) de Eiffeltoren of een auto? Deze fetisj houdt in dat je verliefd wordt op een object. Van extreem, zoals net genoemd, tot dingen zoals een onderbroek of beha.

Spectrophilia

Gevalletje WTF. Spectrophilia betekent namelijk dat je seksueel aangetrokken bent tot geesten. Kennen jullie allemaal de film Ghost nog met Demi Moore? Er zijn nog veel twijfels op geesten wel echt bestaan maar er zijn genoeg mensen die er wel in geloven en die ook nog eens opgewonden van ze raken.

Lees ook: de 7 sekstrends van 2019.