In dit moderne tijdperk scrollen we regelmatig op TikTok. Hier zien we de meest bizarre trends voorbijkomen en dat vinden we om een of andere reden echt iets van deze tijd. Maar niets is minder waar. De beautytrends van vroeger waren soms ook verschrikkelijk! Wij zetten de ergste voor je op een rijtje.

Tanden vijlen

Hoewel de celebs van deze tijd allemaal met – soms net iets té – witte tanden rondlopen, moesten de mensen hier vroeger, in de tijd van de renaissance, absoluut niet aan denken. Sterker nog, het lijkt erop alsof ze helemaal geen tanden wilden hebben. Ze vijlden hun tanden namelijk totdat ze heel klein waren! Dit is misschien wel een van de gekste beauty trends van vroeger.

Zwarte tanden

Nu we het toch over tanden hebben, is er nog een bizarre tandentrend. Er is namelijk een tijd in Japan geweest waarin het populair was om zwarte tanden te hebben. Ja echt. Zoals je je kan voorstellen zag je er nogal eng uit wanneer je deze trend volgde. Maar als je hiermee rondliep, was dit een teken van seksuele volwassenheid. En om dit – nogal bijzondere – resultaat te bereiken moest je een drankje drinken met onder andere ijzervijlsel, azijn, thee en rijstwijn. Nee, dat klinkt niet erg lekker.

Groot voorhoofd

Nog een trend uit de tijd van de renaissance, wat jou misschien wel een confidence boost geeft: in deze tijd was het namelijk helemaal in om een groot voorhoofd te hebben. Tegenwoordig zouden we dat misschien door middel van make-up proberen te bereiken, maar die technieken kenden ze vroeger nog niet. Daardoor gingen de mensen op zoek naar een andere oplossing en epileerden ze hun wimpers en wenkbrauwen tot er geen haartjes meer overbleven.

Doorlopende wenkbrauw

Deze beauty trend van vroeger is eigenlijk compleet het tegenovergestelde van de vorige: een doorlopende wenkbrauw was helemaal in. Vroeger werd dit in Griekenland namelijk gezien als een teken van puurheid en intelligentie. Had je van nature nou niet zo veel haargroei? Dan lijmde je geitenhaar tussen je brows. Ja, je moet toch wat hè.

Lees ook: Van deze modetrends nemen we in 2022 afscheid