Lag je de hele nacht te woelen en te draaien, dan is de kans groot dat je last van wallen hebt. Het liefst blijf je dan ook zo lang mogelijk liggen, maar dan heb je geen tijd meer voor je make-up. En juist wanneer je moe bent, kan je dat laagje concealer wel gebruiken. Maar no worries! Donkere kringen onder je ogen zijn de nieuwste bizarre beautytrend.

Instagram: emmachamerlain
Instagram: emmachamerlain

Bizarre beautytrend

Wallen kunnen super vervelend zijn, maar wat blijkt? Ze zijn helemaal niet zo lelijk als je denkt. Op Tiktok gaat zelfs een trend rond waarbij mensen zelf wallen creëren, ehmm wat?

Wallen

Donkere kringen ontstaan als bloedvaatjes door de dunne huid onder je ogen heen schijnen, met als gevolg een blauwe of paarskleurige waas. Ze ontstaan vaak door een tekort aan slaap en een hoop stress. Wallen werden vaak als iets negatiefs gezien; maar dat is verleden tijd!

Trend

Niet alleen gaat op Tiktok de trend van donkere kringen rond, maar vrouwen tekenen ze zelf op hun gezicht. De ‘rauwe’ look wordt aantrekkelijk gevonden. Jaren lang verborgen vrouwen hun wallen al onder een dikke laag make-up, maar dat hoeft nu dus niet meer. De natuurlijke schoonheid van de vrouw wordt steeds meer gewaardeerd, en wij zijn helemaal voor! Scheelt weer een hoop gedoe.

Donkere kringen in het dagelijks leven

Of we het dan ook in ons dagelijks leven tegen gaan komen is maar de vraag. Wij denken dat de kans klein is, aangezien wallen toch een teken van slaaptekort is. We zoeken veel liever ons bedje weer op. Mocht je toch een keer last hebben van wallen, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken.

Lees ook: Met dit handige trucje werk je wallen een minuut weg