Ik moet zeggen, bietjes zijn niet mijn favoriet. Wanneer mijn moeder zei dat we die avond aardappelen met rode bietjes gingen eten, was ik op zijn zachts gezegd niet heel enthousiast. Maar omdat een roze bietenspread er zo mooi uitziet (en het natuurlijk bij FEM FEM past), wilde ik het toch wel eens proberen. En ik kan je zeggen, een roze spread ziet er niet alleen heel instagramwaardig uit op je bammetje, het is ook nog eens heel lekker én gezond!

Vegan Challenge Becel FEM FEM-16

We love pink

Het is geen geheim dat wij van roze houden. Het liefst hebben we alles in het roze. Alleen een roze smeersel voor op de boterham ontbrak nog. Daarom werd ik ook heel blij van dit recept. Bovendien past het binnen mijn vegan challenge, waar ik een aantal dagen geleden mee ben begonnen. Helemaal FEM FEM, vegan en super lekker, daarom deel ik dit maar al te graag met jullie.

Ingrediënten:

  • 2 gekookte rode bieten
  • 1/2 blikje kikkererwten
  • 1 eetlepel sesampasta (tahin)
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap van 1 citroen
  • 1 eetlepel Becel Olie Blend met Olijfolie
  • snufje komijn
  • peper en zout
  • volkoren boterhammen
  • blender of keukenmachine

Vegan Challenge Becel FEM FEM-11

Zo maak je het:

In de winkel heb je al rode bietjes die voorgekookt zijn, zo hoef je ze nog maar enkele minuten te koken tot ze zacht zijn. Haal vervolgens het velletje eraf en snijd ze in iets kleinere stukken, zodat ze gemakkelijk in de blender gaan. Laat intussen de kikkererwten uitlekken om ze vervolgens bij de bietjes in de blender te doen. Pers het teentje knoflook uit boven de blender en voeg de sesampasta toe. Snijd de citroen door de helft en pers beide helften uit boven de blender. Let wel op dat je dit boven de blender doet, want dit sap kan nogal eens de verkeerde kant op gaan en dat zou zonde zijn van de kleren! Druk beide kanten van de citroenpers zo dicht mogelijk naar elkaar, zodat je echt al het sap eruit hebt gehaald.

Vegan Challenge Becel FEM FEM-14

Mix alles door elkaar tot een egale massa. Als laatst voeg je de Becel Olie Blend met Olijfolie en komijn, peper en zout naar smaak toe. Mix alles nog even door elkaar en je roze bietenspread is ready om op je boterham te smeren. Misschien eerst een kleurrijke foto, voordat je aanvalt?

De snelle versie

Wil jij, net als ik, een roze smeersel op je brood, maar vind je dit iets te veel werk? Probeer dan eens om Becel met kokos- en amandelolie te mengen met verschillend rood fruit en verse kruiden. Deze margarine met extra plantaardige oliën die zorgen voor een extra smaak aan de margarine, gecombineerd met rood fruit, zorgt voor een ware smaaksensatie. Zo creëer je in een handomdraai een roze, fruitige margarine die vegan, gezond, vol van smaak én roze is. Kan het nog beter?

Wil je nog meer heerlijke plantaardige recepten ontdekken? Deze recepten laten zien dat vegan eten heel gemakkelijk en lekker kan zijn.