Niks lekkerder dan ’s avonds na een lange dag in een schoon bed te gaan liggen, niet waar? Toch stellen het verschonen van ons bed vaak uit omdat het niet per se de leukste klus is waardoor we het minder vaak doen. Maar toch is het van belang dat we het regelmatig verschonen en onderzoekers vertellen je graag waarom.

bed FEM FEM

Het is vaak zo’n ding waarbij je zegt, ‘ja, dat doe ik vanavond wel’ en zodra het avond is heb je er geen zin meer in en zeg je tegen jezelf dat je het de volgende dat of zo wel doet.  Stiekem weet je dan dat het hoog tijd is om je bed te verschonen maar toch doe je het niet. Waar ligt dat aan? Luiheid misschien?

Onderzoek

Uit onderzoek van de New York University of Medicine is gebleken dat we ons bed te weinig verschonen.Volgens hen is het heel belangrijk om je bed regelmatig te verschonen. Per jaar laat je zo’n 100 liter zweet, schimmels, bacteriën en huidcellen achter in je bed, niet zo heel fris dus. Ze zeggen daarom dat je dat één keer in de week zou moeten doen voor een schoon en fris bed. Tja, je moet er wat voor over hebben, toch? Als je een s’ochtends fris en hygiënisch wilt opstaan dan zou je toch even een vaste dag moeten inplannen om het te doen want eerlijk, die paar minuten kan je heus wel missen.

Wellicht een rotklus maar het zorgt wel voor een fris gevoel.

Over bedden gesproken, wist je dat gescheiden slapen goed voor je is?