Meestal zijn we allemaal heel open over seks. We bespreken alle details met onze huisgenoten, vriendinnen en collega’s. We maken er grappen over maar kunnen er ook bloedserieus over zijn. Toch zijn er maar weinig van ons die net zo makkelijk met hun bedpartner over deze dingen praten als met anderen. Dat is toch juist het allerbelangrijkst: zodra je er met hem open over kan praten zal dat een goed effect hebben op jullie seksleven. We helpen jullie een handje met de volgende onderwerpen die goed zijn om met hem te bespreken, of hij nu je scharrel of je vriendje is.

1. De seksuele gezondheid

Deze staat met stipt op nummer één. Ondanks dat het misschien heel ongemakkelijk is om hem te vragen naar zijn seksuele gezondheid is dit onwijs belangrijk. Je wilt tenslotte niet hebben dat jullie net lekker bezig zijn en je je stiekem toch 3x afvraagt of het wel veilig is om seks te hebben zonder condoom en je in jouw gedachten je bezoek aan de GGD of arts al aan het plannen bent. Vraag hem gewoon of dat hij onlangs nog een SOA test heeft gedaan. Wanneer je het toch niet helemaal vertrouwt, neem dan het zekere voor het onzekere en heb seks met een condoom. Zo voel jij je op je gemak en dat zal hij ook merken.

2. Geef hem complimenten over wat hij goed doet

Dat hoef je natuurlijk niet tijdens de seks zelf te doen maar neem na de seks af en toe de tijd om te vertellen wat hij goed heeft gedaan. De eerste keer kan dit misschien een beetje ongemakkelijk voelen maar hij zal het alleen maar leuk vinden en waarderen. Een compliment over zijn skills zorgt voor hem voor een boost aan zelfvertrouwen. Daarnaast zorgt het ervoor dat hij dat ene fijne trucje de volgende keer niet over zal slaan.

seks bespreken FEM FEM

3. Ben eerlijk over de dingen die je niet fijn vindt

Dit is natuurlijk een heel stuk lastiger dan het geven van complimenten. Desondanks zal het jullie beiden enkel en alleen maar verder helpen. Verpak het op een fijne manier en vertel hem dat je het één fijner vindt dan het ander of help hem een handje tijdens de daad. Zo weet hij wat jij lekker vindt en hoef jij de volgende keer alleen nog maar te genieten.

4 Bespreek jullie fantasieën

Er zijn altijd voor iedereen wel dingen die je ooit wil proberen. Of het nu gaat om een bepaald standje, een bepaalde locatie of bijvoorbeeld het hebben van een trio. In plaats van enkel fantaseren over deze dingen kun je ze beter met hem bespreken om te kijken hoe hij over deze dingen denkt. Wanneer hij ze ook wil proberen, kunnen jullie ze samen waar maken. Vraag ook naar zijn fantasieën en zolang jij je daar goed bij voelt, is het voor jullie beide leuk om daarmee te experimenteren.

Over deze dingen in bed hoef jij absoluut niet onzeker te zijn.