Stel je voor: je hoeft nooit meer een dag te werken, omdat je zó veel geld hebt gespaard dat je miljonair bent. Het klinkt voor de meeste mensen als een droom en voor ons ook. Maar wat is nu een realistisch bedrag dat je iedere maand moet sparen om miljonair te worden? Dat zochten we uit!

Per dag sparen

Droom jij er nu écht van om miljonair te worden? Dan moet je wel even flink sparen. Als je als twintiger begint met sparen, dan zou je iedere dag 38 euro per dag moeten sparen om op je 65e miljonair te zijn. Maar wil je dit al op je 55e bereikt hebben? Dan wordt dit bedrag een flink stuk hoger: dan zou je namelijk 250 euro per dag opzij moeten leggen, mét een rendement van 2%. Ja, je weg naar miljonair worden sparen is dus flink lastig.

Per maand sparen

Goed, per dag sparen om miljonair te worden is dus niet erg realistisch. Maar wat zou je per maand moeten sparen? Als je twintig jaar bent, dan zou je iedere maand 1.100 euro met een rendement van 2% opzij moeten leggen om op je 65e miljonair te worden. Maar het kan nog erger, hoor. Als iemand van 55 jaar besluit om miljonair te willen worden, moet diegene maandelijks een bedrag van 7.500 euro opzij leggen om binnen 10 jaar zijn gewenste spaarpotje te hebben. Bij dit bedrag is geen rekening gehouden met belastingen, dus stel je voor hoeveel geld je moet verdienen om alles apart te kunnen zetten én om je vaste lasten te betalen. Insane!

Beleggen

Sparen is dus niet de manier om miljonair te worden. De spaarrente is op dit moment nul procent, dus dat helpt niet. Maar wil je nu wel heel graag miljonair worden? Dan is beleggen de beste optie. Let alleen wel op dat je het geld dat je gebruikt om te beleggen niet écht nodig hebt. Gebruik dus niet je geld voor boodschappen om een miljoen van te maken! Je loopt altijd risico op verlies, dus verdiep je er eerst goed in.

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben het meeste kans om miljonair te worden