Het hebben van een buffer is eigenlijk ontzettend belangrijk, want je weet simpelweg niet voor onverwachtse kosten er kunnen komen. Het is dan eigenlijk heel belangrijk dat je al vroeg begint met sparen, maar we weten dat dit lastig kan zijn. Toch is het wel belangrijk om je te focussen op sparen, want volgens financiële experts zou je voor je 30e een behoorlijk bedrag op je spaarrekening moeten hebben staan.

spaarrekening
Bron: Mean Girls

Geen financiële problemen

Niemand wordt blij van financiële problemen. Het levert veel stress op, waardoor je waarschijnlijk een stuk minder gelukkig door het leven gaat. Het hebben van een buffer is juist daarom zo belangrijk, zodat je in staat bent om tegenslagen aan te kunnen. Daarnaast is het leuk om een niet té groot bedrag te sparen, zodat je ook nog eens leuke dingen kunt doen. We blijven er namelijk bij dat je, ook tijdens je jonge jaren, moet kunnen genieten van het leven. Om te kunnen genieten en tegelijk ook een buffer op te kunnen bouwen, moet je dus verstandig omgaan met je geld.

Dit bedrag zou voor je 30e op je spaarrekening moeten staan

Het is natuurlijk heel goed om te sparen, maar we kunnen ons voorstellen dat je eigenlijk helemaal niet weet wat je eigenlijk precies moet sparen. Ben je goed bezig, of zou je maandelijks wat meer op je spaarrekening moeten zetten? Volgens financiële experts moet je voor je dertig wordt een jaarsalaris op je spaarrekening hebben staan. Als we kijken naar een modaal inkomen, komt dat uit op zo’n €38.000. Natuurlijk valt er wel wat te twisten over dit bedrag. Voornamelijk in je twenties zal je nog een beginnend salaris hebben, waardoor een jaarsalaris iets lager uitvalt. Heb jij dit al op je spaarrekening staan of moet je nog even aan de bak?

Lees ook: Verdien je dit bedrag per maand? Dan ben je volgens experts het gelukkigst