Er komt dat moment dat we allemaal wel klaar zijn met daten en een echte, langdurige relatie willen. Maar dat is zeker niet zo makkelijk als het soms bij anderen kan lijken. Het onderhouden van een goede relatie kost veel tijd en aandacht. Het is dan ook belangrijk om te blijven investeren in elkaar en er niet vanuit te gaan dat alles vanzelf gaat. Wij vertellen je welke 10 belangrijke dingen belangrijk zijn voor een langdurige relatie.

Couple enjoying motorcycle ride on village road

1. Jullie hebben gescheiden levens

Wellicht hebben jullie dezelfde interesses en hobby’s, maar dan is het toch belangrijk om ook een eigen leven buiten elkaar te hebben. Het is dus belangrijk om vriendschappen te koesteren en leuke dingen te ondernemen met je vriendinnen. Zo hebben jullie elkaar ook weer een hoop te vertellen als jullie wel weer bij elkaar zijn. Probeer dus te voorkomen dat jullie alleen elkaar hebben en dus afhankelijk bent van elkaar, want dan zal je wereldje heel klein worden.

2. Jullie zijn eerlijk tegen elkaar

In relaties ontstaan vaak al snel kleine leugentjes die uiteindelijk alleen maar grote problemen veroorzaken. Eerlijkheid is de basis van vertrouwen en een relatie kan niet bestaan zonder vertrouwen. Probeer dus open en eerlijk tegen elkaar te blijven. Op die manier weet je beide waar de ander staat en daarbij voelt het ook nog eens ontzettend goed.

3. Jullie leven niet volgens de traditionele rollen

Jij hoeft niet het huis te gaan schoonmaken, zodat hij het geld kan verdienen. Jullie doen niet aan deze traditionele rolverdeling. Probeer juist van elkaar te leren. Het is juist goed als jullie het koken zo nu en dan afwisselen en zo kan hij je ondertussen leren hoe je een kast in elkaar zet. Het is goed om op eigen benen te kunnen staan en dingen van elkaar te leren.

4. Jullie praten open over geldzaken

Als je een stressvrije relatie wilt, is het belangrijk om over geldzaken te praten. Volgens een onderzoek, gepubliceerd door SunTrust Bank, zijn financiën de belangrijkste oorzaak van stress in een relatie. Door hier open en eerlijk over te communiceren, zullen er niet gauw ruzies over ontstaan. Probeer samen een oplossing te vinden om met jullie geld op te gaan en er zullen een hoop onnodige problemen voorkomen worden.

5. Jullie gaan niet met ruzie naar bed

Vaak gaan ruzies in relaties over kleine, onnozele dingen. Er worden dingen gezegd die jullie eigenlijk niet menen en waar jullie uiteindelijk spijt van hebben. Probeer te voorkomen dat jullie gaan slapen met ruzie, want dit is het vaak niet waard. Door het op tijd uit te praten, zul je met een veel beter gevoel in slaap vallen. Dit voorkomt lange, onnodige ruzies.

6. Jullie plannen regelmatig date avondjes

Wanneer jullie allebei een druk leven leiden, kan het er nog weleens bij inschieten om tijd voor elkaar te nemen. Probeer zo nu en dan een avondje voor jullie samen te plannen waarop jullie iets leuks gaan doen en volledige aandacht voor elkaar hebben. Wij hebben hier een aantal leuke date ideeën voor jullie op een rij gezet.

7. Jullie kussen elkaar iedere dag gedag

Het is zo simpel, maar soms worden eenvoudige dingen juist vergeten. Probeer elkaar iedere dag gedag te kussen. Zeker als jullie een drukke dag voor de boeg hebben, is het goed om een goed afscheidsmoment in te lassen. Op deze manier begin en eindig je jouw dag alleen maar met een goed gevoel. En het is natuurlijk belangrijk om elkaar liefde te blijven tonen.

8. Jullie kunnen het oneens zijn met elkaar

Het is belangrijk om elkaars mening te accepteren en als jullie het niet met elkaar eens zijn, zul je dat het daarbij moeten laten. Door te blijven discussiëren, maak je het vaak alleen nog maar erger. En het is niet erg om het soms niet met elkaar eens te zijn. Dat is gezond. Je hoeft niet altijd hetzelfde te denken over bepaalde zaken. Probeer het vanuit elkaars standpunt te bekijken en begrip te tonen. Op deze manier leer je weer op een andere manier naar dingen te kijken en kun je irritaties voorkomen.

9. Jullie maken elkaar aan het lachen

Om de plezier in jullie relatie te behouden, is het heel belangrijk dat jullie elkaar laten lachen. Probeer dit ook vooral te blijven doen. Het verlicht zware tijden met stress en frustratie. We lijken het namelijk weleens te vergeten, omdat we het zo druk hebben met praten over praktische zaken. Als je weet hoe je hem aan het lachen kunt maken, is het goed om dit te doen.

10. Jullie hebben vaak seks

Seks brengt jullie dichter bij elkaar, zorgt voor meer passie in de relatie en maakt jullie band sterker. Het is een chemische verbinding die je steeds weer opnieuw verliefd laat worden. Het is een manier om een persoonlijk deel van jezelf met de ander te delen en dus zo belangrijk om te blijven doen.

Closeup, Loving Couple

Lees hier welke signalen wijzen op het einde van je relatie.