Wanneer je een tijdje in een relatie met iemand zit, is het soms lastig in te schatten hoe stabiel deze eigenlijk is. Iedere relatie heeft natuurlijk ups en downs, maar je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Ben je bang dat het toch niet helemaal goed zit tussen jullie? Lees dan deze 3 signalen die kunnen duiden op het einde van je relatie.

1. Je focust alleen maar op de eigenaardigheden van de ander

Natuurlijk heeft je partner ook minder leuke eigenschappen, maar het is natuurlijk niet goed als deze de overhand krijgen. Studies tonen aan dat het hebben van ge├»dealiseerde percepties of positieve illusies van de ander, zorgt voor een betere verbintenis. Dus als je alleen maar bezig bent met de tekortkomingen van de ander dan zit het niet goed tussen jullie. William Faulkner zei ooit: “Je houdt niet van, ondanks. Je houdt van, omdat.” Oftewel: voor een goede relatie focus je je vooral op de goede dingen van elkaar!

2. Je ergert je zonder reden

Wanneer jij je ergert aan je partner en hem bekritiseert zonder reden dan is het verstandig om opnieuw te evalueren. Het is lastig om bij jezelf na te gaan wanneer je dit gedrag bij je partner vertoont, maar het is belangrijk om agressieve en defensieve reacties te vermijden. Vaak gebeurt dit omdat je bij iemand bent die niet goed voor je is.

3. Meer downs dan ups in relatie

Als er meer drama dan passie tussen jullie is dan is dit een teken van instabiliteit in jullie relatie. Uit een recente studie blijkt dat mensen die aangeven veelvuldige, dramatische ups en downs te hebben ook veel schommelingen ervaren op lange termijn. Relaties die voornamelijk bestaan uit conflicten zullen dan ook niet lang stand houden. Het is dus aan jullie om te zien of jullie hier samen aan uit kunnen komen of besluiten er een punt achter te zetten.

liefde-relatie-femfem

Het geheim voor een goede relatie lees je hier.