Je bent eigenlijk de hele week bezig met het werken aan de relaties in je leven. Eens in de week bij je ouders langs, genoeg tijd met partner doorbrengen en ook nog wat leuks met je vriendinnen doen. Maar de belangrijkste relatie; die met jezelf, wordt vaak verwaarloosd. Zet jezelf bovenaan je prioriteitenlijstje en investeer in je relatie.

Sunset-girl-FEMFEM

Aan de relatie met jezelf werken betekent niet per se jezelf trakteren op een doos chocolade of een dagje spa. Alhoewel dit natuurlijk geen kwaad kan. Het gaat meer over het leren om jezelf te accepteren, lief te zijn voor jezelf en om te herkennen wat je echt nodig hebt.

Wees lief voor jezelf

Vaak zijn we zo streng voor onszelf. We leggen de lat vaak vreselijk hoog en hebben kritiek op alles wat we doen. Als je erover nadenkt is dit helemaal niet eerlijk tegenover jezelf. Zou je ooit zo kritisch op je vrienden zijn? Zou je alle kleine fouten die ze maken onder een vergrootglas houden en ze er constant mee confronteren? Nee toch, dus waarom doe je dat dan wel bij jezelf? Wees wat liever en geef jezelf wat meer ruimte.

Wees je bewust van je gedachten

Jouw gedachten zijn eigenlijk interne gesprekken. De gedachten die in jouw hoofd rond gaan beïnvloeden alles om je heen, je humeur, je gedrag en de manier waarop je over jezelf denkt. Net als de gesprekken die je met je vrienden hebt. Zorg dat jouw interne dialoog een positief gesprek is, een die je sterker maakt en waar je hoop uit kunt halen. Hoe vaker je jezelf aanmoedigt, hoe makkelijker het wordt. Oefening baart kunst.

Investeer in jezelf

Vooral als je door een moeilijke tijd gaat is het een goed idee om in jezelf te investeren. Lukt het je niet om een positief gedachtepatroon te ontwikkelen? Praat eens met een psycholoog over de dingen die je dwars zitten. Zij kunnen je een heel stuk vooruit helpen, als je zelf vast zit.

Gewoontes die je in minder dan een minuut beter laten voelen